Τους αντιπάλους του στην κανονική περίοδο του Eurocup για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 έμαθε ο Προμηθέας Πατρών, μετά τη διεξαγωγή της σχετικής κλήρωσης.

Οι Αχαιοί «έπεσαν» στον 2ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσουν τις Βαλένθια (Ισπανία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Μπουρ αν Μπρες (Γαλλία), Ουλμ (Γερμανία), Μπουρσασπόρ (Τουρκία) και Βενέτσια (Ιταλία).

Υπενθυμίζεται ότι τη σεζόν 2021-22 το Eurocup θα πραγματοποιηθεί με νέο σύστημα διεξαγωγής, καθώς οι 20 ομάδες που μετέχουν στην κανονική περίοδο «χωρίστηκαν» στην κλήρωση σε δύο ομίλους των δέκα. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, από τις 20 Οκτωβρίου 2021 έως τις 6 Απριλίου 2022, ενώ οι πρώτες οκτώ ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στις «νοκ άουτ» φάσεις. Οι «16», οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα είναι μονά παιχνίδια, στα οποία η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη από την κανονική περίοδο θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ανδόρα (Ισπανία)
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)
Μπανταλόνα (Ισπανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)
Τρέντο (Ιταλία)
Μπουλόν Μετροπολιτάν 92 (Γαλλία)
Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)
Χάμπουργκ Τάουερς (Γερμανία)
Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια (Ισπανία)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Μπουρ αν Μπρες (Γαλλία)
Ουλμ (Γερμανία)
Μπουρσασπόρ (Τουρκία)
Βενέτσια (Ιταλία)