Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, λίγο πριν τις 13.00, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους σε αυτόν τον σύνδεσμο. Θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, προκειμένου να δουν τα αποτελέσματά τους.

Μάλιστα, υποψήφιοι από την Κρήτη που τώρα ονειρεύονται τη φοιτητική τους ζωή έφτασαν πολύ κοντά στο απόλυτο 20 έφτασαν, για ακόμα μια χρονιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive, όντας οι αριστούχοι της Κρήτης του δεύτερου και τρίτου κύματος του κορωνοϊού.

Τα αδέλφια Μιχάλης και Μαρία Μπαλτζάκη, από το Λύκειο Επισκοπής Ηρακλείου, σάρωσαν στις Πανελλήνιες. Σύμφωνα με το τοπικό κρητικό μέσο, το γεγονός ότι είχαν ο ένας τον άλλο τους βοήθησε πολύ να επιτύχουν τον στόχο τους. «Προσπαθήσαμε αρκετά όλη την χρονιά, είχαμε και λίγη τύχη και στο τέλος όλα πήγαν πολύ καλά», αναφέρει ο Μιχάλης που βάζει πλώρη για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Από μικρός του άρεσε να ασχολείται με την Πληροφορική και μέσα από το σχολείο έπαιρνε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς.

Από την άλλη, η Μαρία θέλει να δώσει ακόμα αθλήματα και σκέφτεται να γίνει αστυνομικός. Δεν έχει αποκλείσει, όμως, το ενδεχόμενο της Νομικής. «Ήταν μια δύσκολη και αρκετά πιεστική η φετινή χρονιά. Μας επηρέασε η πανδημία, ήμαστε στο σπίτι μας, η ψυχολογία μας επηρεάστηκε από αυτό», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive, οι δίδυμοι Γιάννης και Γιώργος Ντουντουνάκης από το 2ο Λύκειο Χανίων βάζουν πλώρη για την Αθήνα αλλά για διαφορετικά Πανεπιστήμια. Ο Γιάννης ονειρεύεται μια θέση στη Νομική Αθηνών και με 19.343 μόρια μάλλον την έχει κατακτήσει ενώ ο Γιώργος με 18.367 μόρια θέλει να περάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η χρονιά ήταν δύσκολη, χρειάστηκε κόπος, η βοήθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών για να καταφέρουν να κατακτήσουν τους στόχους τους ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Όπως είπε ο Γιάννης, λόγω του κορωνοϊού και της τηλεκπαίδευσης, ο κάθε υποψήφιος έπρεπε να δείξει αυτοπειθαρχία και να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της καραντίνας και του ανοίγματος και κλεισίματος των σχολείων. Ωστόσο, τα δύο αδέλφια με πείσμα, διάβασμα και πολλή προσπάθεια, τα κατάφεραν και ετοιμάζουν βαλίτσες για τη φοιτητική τους ζωή.

Επίσης, η Ηλιάννα Μαλανδράκη, από το 2ο Λύκειο Χανίων, συγκέντρωσε 18.882 μόρια και ονειρεύεται μία θέση στη Νομική Αθηνών. Θεωρεί πως είναι ένα επάγγελμα που αντανακλά την προσωπικότητά της και για αυτό επιθυμεί να σπουδάσει Νομική και να κυνηγήσει το όνειρό της. Και τα κατάφερε αν και δεν ήταν δίπλα της οι καθηγητές, αφού τους έβλεπε μέσα από μία οθόνη και η συγκέντρωση στα μαθήματα ήταν δύσκολη υπόθεση.

Τέλος, όπως καταλήγει το τοπικό μέσο, ο Δημήτρης Διακολούκας, από το 4ο Λύκειο Χανίων, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Έχει σημασία να έχει κανείς υπομονή στις εξετάσεις, όταν λαμβάνει τα θέματα και είναι πολύ σημαντικό την διάρκεια της χρονιάς να είναι οργανωμένος και να κάνει συστηματική δουλειά», τόνισε.