Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει εδώ και περίπου 15 ημέρες μια εξαμελής οικογένεια στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για την οικογένεια της κας Κυριακής Σταμνιώτη, που έχει τέσσερα παιδιά, με το μικρότερο να είναι 7 μηνών κοριτσάκι.

Η οικογένεια χρωστάει λογαριασμούς συνολικού ποσού 800 ευρώ και για να γίνει επανασύνδεση, όπως αναφέρει η κα Σταμνιώτη στην εφ. «Πατρίς», χρειάζεται να καταβληθεί στην ΔΕΗ το ποσό των 400 ευρώ. Ένα χρηματικό ποσό, που η κα Σταμνιώτη και ο σύζυγός της, αδυνατούν να συγκεντρώσουν από το επίδομα των παιδιών και τα λιγοστά μεροκάματα που κάνει ο τελευταίος.

Στο σκοτάδι με… παιδιά
Η μητέρα των ανήλικων παιδιών έχει απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν την οικογένειά της μέσω τραπεζικού λογαριασμού, να καταφέρει να έχει και πάλι ρεύμα. Η οικογένεια από το βράδυ ζει στο σκοτάδι και για το γάλα των παιδιών διαθέτουν ένα γκαζάκι, όπου εκεί η κα Σταμνιώτη μαγειρεύει σούπες! «Έχω τέσσερα παιδάκια και μου έχουν κόψει το ρεύμα.

Ο σύζυγός μου κάνει γύρω στα δύο μεροκάματα την εβδομάδα και όχι κάθε εβδομάδα και δεν μένει κάτι ώστε να το βάλουμε στην άκρη και να πληρώσουμε το ρεύμα. Κοιτάμε με αυτά που βγάζει ο σύζυγος να περνάμε εμείς και να πληρώνουμε το νοίκι μας και από τη ΔΕΗ μου ζητάνε 400 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση. Δηλαδή, πρέπει να πληρωθεί τουλάχιστον το μισό ποσό που χρωστάμε. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Είμαστε στο σκοτάδι. Δεν μπορώ να μαγειρέψω κάτι της προκοπής για τα παιδιά μου. Τι να κάνουμε;…», λέει χαρακτηριστικά.

Της κάνουν ανήθικες προτάσεις για να… βοηθήσουν!
Κάποιοι έχουν δείξει ενδιαφέρον μέσω τηλεφώνου, καταθέτοντας κάποιο μικρό ποσό, ωστόσο δυστυχώς υπάρχει και μια άλλη… «μερίδα» υπανθρώπων που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της οικογένειας, κάνοντας ανήθικες προτάσεις για να βοηθήσουν οικονομικά!

«Είναι κάποιοι και δυστυχώς δεν είναι λίγοι, που παίρνουν τηλέφωνο, λένε αρχικά ότι θέλουν να βοηθήσουν και μετά βάζουν όρο, κάνοντας μου ανήθικες προτάσεις. Λυπάμαι πάρα πολύ που φτάνουν σε αυτό το σημείο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μην τηλεφωνούν. Τους παρακαλώ πολύ. Έχω παιδιά, έχουμε προβλήματα για να ζήσουμε και δεν αξίζουμε αυτή την συμπεριφορά. Όποιος μπορεί με την ανθρωπιά του, ας μας βοηθήσει, όσο μπορεί. Και το λίγο για εμάς είναι σημαντικό», είπε η κα Σταμνιώτη.

Όποιος επιθυμεί και μπορεί να βοηθήσει, ο αριθμός λογαριασμού (iban) της οικογένειας είναι ο ακόλουθος: GR 38 0110 3090 0000 3096 3977 860. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6907659505.