Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και  Υγείας   καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με το ψήφισμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, και συγκεκριμένα επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας  σε χώρο που γειτνιάζει άμεσα και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από  τα σχολεία: 49ο  Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 48ο    Νηπιαγωγείο,  από το 16ο    Γυμνάσιο Πατρών , από Ιδιωτική Εκπαιδευτική Δομή ,  από   Κ.Δ.Α.Π , από  Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με αυλή όπου παίζουν μικρά παιδιά, Δημόσια υπηρεσία με πλήθος εργαζομένων, παιδική χαρά κλπ.

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’ της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ομάδες πληθυσμού των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς και πρέπει η Δημόσια υγεία να είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων.

Η αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Προς τους κ. κ. Υπουργούς 

Ενέργειας και Περιβάλλοντος, 

Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 

Εσωτερικών, Υγείας

Θέμα: Ψήφισμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με το οποίο ζητούν  από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.  

Οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου καταθέτουν ως αναφορά το ψήφισμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) με το οποίο ζητούν  από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, και συγκεκριμένα επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας  σε χώρο που γειτνιάζει άμεσα και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από  τα σχολεία: 49 ο   Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 48 ο   Νηπιαγωγείο,  από το 16 ο   Γυμνάσιο Πατρών , από Ιδιωτική Εκπαιδευτική Δομή ,  από   Κ.Δ.Α.Π , από  Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με αυλή όπου παίζουν μικρά παιδιά, Δημόσια υπηρεσία με πλήθος εργαζομένων, παιδική χαρά κλπ. 

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’ της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ομάδες πληθυσμού των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των μαθητών.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 5.07.2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Μάρκου Κώστας