Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την επιστροφή της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την εβδομάδα που διανύουμε η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων έχει μεγαλώσει. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να πάρουν όποια μέτρα χρειαστεί. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται δεν βρίσκεται ένα καθολικό lockdown. Αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός επικρατείας εξήγησε ότι ένα νέο κλείσιμο της αγοράς θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία ειδικότερα τώρα που έχουμε στα χέρια μας το όπλο του εμβολιασμού. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση γα όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστροφής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για κάτι τέτοιο, με την απαραίτητη διευκρίνηση να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Σε ποιες κατηγορίες μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι με βάση τη μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Σε επόμενο στάδιο θα γίνει κουβέντα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε σώματα ασφαλείας, μέσα μεταφοράς και στην εκπαίδευση. Ξεκαθάρισε ότι σε κρίσιμες μονάδες και δομές όπως οι παραπάνω δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας.