Τα σπυράκια στο πρόσωπο αναμφίβολα είναι ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες, καθώς μπορεί να προμηνύουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που σίγουρα σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται ιατρική επίβλεψη, ωστόσο υπάρχουν και αυτά τα «αθώα» σπυράκια που κάνουν την εμφάνιση τους εν μία νυκτί, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τα ξεφορτωθούμε άμεσα. Πόσες φορές έχουμε ξυπνήσει και έχουμε αντικρίσει στο πρόσωπο μας ένα ενοχλητικό σπυράκι, που μας χαλάει τη διάθεση μας μέσα στη μέρα; Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια σε μόλις λίγες ώρες.

Ασπιρίνη
Το γνωστό φάρμακο με σαλικυλικό οξύ για τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να κάνει «θαύματα» και να εξαφανίσει το ενοχλητικό σπυράκι στο άψε σβήσε, αρκεί να τη διαλύσετε σε λίγο νερό και να την τοποθετήσετε τοπικά στο σπυράκι.

Μέλι και λεμόνι
Εκμεταλλευτείτε τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού και του μελιού για να εξαφανίσετε τα σπυράκια μέσα σε ένα βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, το λεμόνι που είναι στυπτικό θα ξεράνει το σπυράκι και θα το κάνει να φύγει, ενώ το μέλι θα σας απαλλάξει από την κοκκινίλα και το σημάδι χάρη στην μαλακτική του δράση. Επίσης, οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και όμορφη. Ωστοσο, δεν εφαρμόζουμε ποτέ λεμόνι στο δέρμα κατά την διάρκεια της ημέρας, διότι είναι φωτοευαίσθητο και ενδέχεται να δημιουργήσει δυσχρωμίες αν σας δει ο ήλιος. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να κάνετε την συγκεκριμένη μάσκα προσώπου για τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμάστε.

Παγάκια
Αν θέλετε να φύγουν τα σπυράκια μέσα σε λίγες ώρες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την δύναμη του πάγου. Έχει την ικανότητα να μειώνει γρήγορα την κοκκινίλα, το πρήξιμο, αλλά και την φλεγμονή. Παράλληλα καθαρίζει την επιδερμίδα από τους ρύπους και τα έλαια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συσφίγγει τους πόρους.

Σκόρδο
Έχει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύει γρήγορα την πληγείσα περιοχή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σκέτο, όσο και αραιωμένο με νερό δημιουργώντας μια πάστα. Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε μια σκελίδα σκόρδου στη μέση και να την τρίψετε πάνω στα σπυράκια. Μετά από 5-7 λεπτά ξεπλύντε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό. Αν όμως δημιουργήσετε μια πάστα με πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο νερό, θα την εφαρμόσετε τοπικά πάνω στα σπυράκια και θα την αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ακολουθεί ξέβγαλμα με άφθονο χλιαρό νερό.