«Ήμουν, είμαι και θα είμαι αγρότης. Αγρότης γεννήθηκα και αγρότης θα πεθάνω. Κάνω και άλλα πράγματα, όπως είναι η ηθοποιία και η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμένα οι ρίζες μου ήταν στην Στυλίδα. Έκανα μία παρένθεση και επέστρεψα. Βασανίστηκα πολύ όσο ήμουν σε αυτή την παρένθεση. Με κούρασαν οι πολλές ώρες δουλειάς και οι ρυθμοί της πρωτεύουσας. Στα 42 μου δεν άντεξα και γύρισα στη Στυλίδα», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο Απόστολος Γκλέτσος θεωρεί πως μάλλον τον βοήθησε η εξωτερική του εμφάνιση στην καριέρα του. «Όχι η ομορφιά, αλλά το φιζίκ μου», τόνισε.

Οι αλλαγές στην κοινωνία
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι πολύ αισιόδοξος και βλέπει αλλαγές στην κοινωνία, οι οποίες αφορούν τη νεότερη γενιά.

«Αλλάζει η κοινωνία. Αλλάζει, με άλλες ταχύτητες αλλάζουν τα αστικά κέντρα και με άλλες ταχύτητες η επαρχία. Και οι δύο αλλαγές γίνονται προς το καλύτερο και αφορούν τις νέες γενεές. Το βλέπω από την κόρη μου και από άλλα παιδιά. Νομίζω πως πάμε καλύτερα. Οι άνθρωποι της πόλης είναι περισσότερο προβληματισμένοι και προβληματικοί. Οι άνθρωποι της επαρχίας έχουν αλλού είδους προβλήματα, αλλά είναι πιο ευτυχισμένοι».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην επίμαχη δήλωση που είχε κάνει και είπε πως «η δήλωση για το ψάρι είναι ιερή και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

«Δεν πήρα ποτέ καλή κριτική»
«Πάντα υπάρχει το κακό, το λάθος. Είναι λίγο, αλλά κάνει πολύ θόρυβο και πουλάει. Οι δημοσιογράφοι θα βρουν το κακό να το φωτίσουν και να γίνει ντόρος, να γίνει θέμα συζήτησης. Δεν σημαίνει ότι αυτό μας καθορίζει. Είναι λίγο κλειδαρότρυπα», είπε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, μοιράστηκε και τη… βιτριολική κριτική που δέχτηκε από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, όταν έπαιζε στο θέατρο με την παράσταση «Ψηλά από τη γέφυρα».

«Δεν πήρα ποτέ μου καλή κριτική στο θέατρο. Έρχεται ο Γεωργουσόπουλος και βλέπει το έργο «Ψηλά από τη Γέφυρα». Γράφει διθυράμβους για την παράσταση και με αφήνει τελευταίο και γράφει τα εξής: ‘Ο Απόστολος Γκλέτσος, εάν και προσπάθησε πολύ, δεν κατάφερε να καταστρέψει την παράσταση’. Με το συγκεκριμένο γέλασα πολύ».