Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος που η δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, τον Μάιο του 2020, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η «αυλαία» της δίκης στην πολύκροτη αυτή υπόθεση θα ανοίξει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Τα μέλη της σύνθεσης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας – τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι – είναι εκείνοι που θα κληθούν με την ετυμηγορία τους να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Την ίδια μέρα, εκτός απροόπτου, οι δύο γυναίκες, θύτης και θύμα θα βρεθούν στην ίδια δικαστική αίθουσα. Η κατάθεση της Ιωάννας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κοπέλα για πρώτη φορά θα κληθεί στη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης να περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε. Και όταν φτάσει η ώρα της κατηγορούμενης, εκείνη με τη σειρά της για πρώτη φορά δημοσίως θα κληθεί να απολογηθεί για την αξιόποινη πράξη που την οδήγησε στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Με βάση το βούλευμα που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, το Μάιο του 2020, παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το δικαστικό συμβούλιο είχε υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση παραπέμποντας την κατηγορούμενη να δικαστεί για τη συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, κρίνοντας πως από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.