Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών διοργανώνουν τη δράση «Ο καραγκιόζης ταξιδεύει», που αποτελεί ένα διαδικτυακό σεμινάριο, στο οποίο συμμετέχουν σαράντα παιδιά.
Στόχος είναι η ψυχοκοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση των παιδιών μεταναστών, η ευαισθητοποίηση των παιδιών εν μέσω πανδημίας καθώς και η ανάπτυξη κοινών εμπειριών μεταξύ παιδιών ελληνικής καταγωγής και παιδιά μεταναστών.

Συμμετέχοντες της δράσης είναι παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών, τα οποία μέσω της παροχής κατάλληλων υλικών και οδηγιών, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους φιγούρες του θεάτρου σκιών και να προσθέσουν σε αυτές ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της καταγωγής τους. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τις φιγούρες τους με παιδιά διαφορετικής εθνικότητας.

Η δράση υλοποιείται από σήμερα έως 15 Ιουλίου 2021, ενώ θα δημιουργηθεί ένα πλούσιο απολογιστικό βίντεο με στιγμές από τις δραστηριότητες και τους συμμετέχοντες, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.