Με μοναδική παραφωνία την αρνητική ψήφο που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ζητήματα επί της διαδικασίας, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκρινε θετικά την τοποθέτηση των Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη ως επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Βάσει των όσων είπε στην επιτροπή ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αρνητική στάση αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τοποθέτησης του επικεφαλής της αρχής απευθείας από τον υπουργό και δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα των εισαγγελικών λειτουργών.

Στο αντίποδα ωστόσο, ο Χάρης Καστανίδης, από το ΚΙΝΑΛ, που άσκησε αντίστοιχη κριτική με τον συνάδελφό του δεν έφτασε στο σημείο της καταψήφισης. « Έχω εικόνα για τα δύο πρόσωπα και γνωρίζω καλά τις αρετές τους», είπε και πρόσθεσε με νόημα πως η καταψήφιση θα ήταν «δυσανάλογα άδικη πράξη». Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και Μέρα25 δήλωσαν παρών, ενώ η ΕΛΛΥΣΗ υπερψήφισε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αρεοπαγίτης διαχειρίστηκε υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής αλλά και της έκδοσης των 8 αντιφρονούντων αξιωματικών στην Τουρκία.