Σημαντικά έργα που είναι να αναβαθμίσουν πολιτιστικά την περιοχή μας, στον τομέα των υποδομών, προχωρούν, με τις διαδικασίες να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Αναφερόμαστε αρχικά στο έργο της μετατροπής του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στο Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, ένα έργο που με τη στήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας θα αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό της Πάτρας, δίνοντας στην πόλη μια άλλη τουριστική δυναμική.

Το έργο αυτό μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν, ενώ πέρα από τη μελέτη, ο δήμος έχει προχωρήσει στην κατάρτιση και στην διαμόρφωση ειδικών επιστημονικών επιτροπών για την λειτουργία του.

Σε φάση δημοπράτησης είναι και το έργο για τον πολυχώρο στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, με τον διαγωνισμό να βγαίνει ξανά στον «αέρα» και αυτή τη φορά τις διαδικασίες να προχωρούν.

Στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ θα δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης, με ξεχωριστές αίθουσες, θεατράκι, σινεμά, χώρους για εικαστικές εκθέσεις και χορευτικές επιδείξεις και αρκετές ακόμα δράσεις, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των νοτίων συνοικιών της Πάτρας.

Η ανακαίνιση του Εργοστασίου Τέχνης στην ζώνη της Ακτής Δυμαίων, ένα ακόμα έργο πολιτιστικού χαρακτήρα, ήδη έχει δημοπρατηθεί και μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το Εργοστάσιο Τέχνης που είχε εγκαταλειφθεί πρόκειται έτσι να ξαναπάρει ζωή και να αποτελέσει έναν κύριο θεατρικό χώρο για την Πάτρα, αλλά και χώρο για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Πέρα από τα τρία αυτά σημαντικά έργα οι διαδικασίες για τα οποία προχωρούν θυμίζουμε ότι ο δήμος ήδη έχει ολοκληρώσει το έργο της αναβάθμισης των Παλαιών Σφαγείων και βρίσκεται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση ενός θεματικού πάρκου με κατεύθυνση το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες η ανακαίνιση του υπέροχου και επιβλητικού κτιρίου του Παλαιού Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος, ένα κτίριο που δεν θα είναι απλά ένα σύγχρονο δημοτικό μέγαρο, αλλά ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα, με πολιτιστικές κατευθύνσεις και πτυχές.

Σημειώνουμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την διαμόρφωση της πρώην ταβέρνας της Ιχθυόσκαλας, στο πάρκο του Φάρου, στο νέο σπίτι του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου, σε ένα ακίνητο που θα αλλάξει αισθητική και όψη.

Η περίοδος λοιπόν της… μακέτας για αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της Πάτρας φαίνεται να τελειώνει. Μπαίνουμε πλέον στην πράξη.