«Χωρίς νερό μπορώ;» λέει ένα λαϊκό άσμα και η απάντηση για τους κατοίκους της Οβρυάς και των Δεμενίκων, έρχεται σίγουρα αυτόματα.

«Δεν μπορώ». Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης και όχι μόνο, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα το νερό στις βρύσες τους έρχεται με έναν προβληματικό τρόπο.

Ελάχιστη πίεση και λίγο νερό στα περισσότερα από τα σπίτια, μια κατάσταση που διαρκεί σχεδόν όλες τις ώρες της μέρας και έχει κάνει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να είναι αρκετά δύσκολη.

Δεν μπορούν να κάνουν ντους, δεν μπορούν να πλυθούν και όλα τα σχετικά. Σε ορισμένες μάλιστα γειτονιές της περιοχής το νερό δεν έρχεται καν από τις βρύσες. Υπάρχει δηλαδή διακοπή.

Στις συνεχείς διαμαρτυρίες και στα τηλέφωνα που παίρνουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ για να πάρουν μία ενημέρωση για το τι συμβαίνει, οι απαντήσεις που παίρνουν δεν τους ικανοποιούν.

Τους λένε δηλαδή ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την κατανάλωση νερού και ότι θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση του για αρδευτικούς σκοπούς. Χωράφια όμως στην Οβρυά και στα Δεμένικα δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια, ενώ το να ποτίζουν τους κήπους τους είναι δικαίωμα τους αφού πληρώνουν το νερό στους λογαριασμούς τους.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετώπιζαν – και κατά διαστήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν – οι περιοχές του Σαραβαλίου, του Ρωμανού και της Εγλυκάδας. Στο Σαραβάλι μάλιστα οι κάτοικοι είχαν αγανακτήσει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας είχε τονίσει ότι με τη νέα γεώτρηση το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά. Προφανώς εννοούσε το Σαραβάλι ή και το Ρωμανό.

Γιατί τα προβλήματα με το νερό εν μέσω καλοκαιριού μοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα. Εκεί που λύνεις το ένα (ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις), έρχεται τι άλλο. Και το... τέρας της αγανάκτησης, της οργής και του θυμού από πλευράς πολιτών ξυπνάει για τα καλά μέσα τους.