«Παρέλαση» έκαναν τα παιδιά του αχαϊκού στίβου από το Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 85ου πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου εφήβων – νεανίδων (Κ20) που έγινε εκεί.

Οι 33 Αχαιοί αθλητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση επέστρεψαν με μετάλλια και αρκετά καλές επιδόσεις που πιστοποιούν την μεγάλη δυναμική που έχει ο στίβος στην περιοχή μας τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά οι Αχαιοί επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη με 13 μετάλλια. Πιο αναλυτικά ο Ηλίας Αργύρης της Ολυμπιάδας Πατρών πήρε τη πρώτη θέση στα 800 μέτρα, με τη σπουδαία επίδοση 1.53.63.

Την πρώτη θέση πήρε ο Ανδρέας – Ελευθέριος Μπάχος του Αθηνόδωρου Αιγίου στα 10.000 μέτρα, ενώ διάκριση από πλευράς του σωματείου του Αιγίου είχαμε και με τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο που πήρε την δεύτερη θέση στο δέκαθλο.

Την δεύτερη θέση με μία φοβερή επίδοση ο Αλέξανδρος Μορτζάκης της Ολυμπιάδας στα 10.000 μέτρα, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε και η Αναστασία Καρέλα στα 200 μέτρα, επίσης των πορτοκαλί.

Από εκεί και πέρα την τρίτη θέση κατέκτησαν ο Παναγιώτης Μαλαπάνης του Κούρου στη σφαίρα, η Μαρίνα Γιαννάδη του Αθηνόδωρου στα 100 μέτρα εμπόδιο, η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου του Κούρου στο ύψος, η Αικατερίνη Λουκάτου της Παναχαϊκής στα 100μ. και οι Γιώργος Σταυρόπουλος, Δημοσθένης Παπαηλιού, Θόδωρος Βλάχος και Χαρίλαος Σαμαντάς του Πέλοπα στα 4Χ400μ. 

Πάντως όλοι οι αθλητές της Αχαΐας είχαν αρκετά καλές επιδόσεις και τερμάτισαν στις έξι - εφτά πρώτες θέσεις των αγωνισμάτων τους στα αγωνίσματα που συμμετείχαν και θα μπορούσαν να είχαν πάρει και αυτοί μετάλλιο, αν ήταν λίγο πιο τυχεροί. Σε γενικές γραμμές η Αχαΐα έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της στην διοργάνωση.