Ένα από τα πιο ιστορικά καφέ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, έκλεισε εδώ και ένα χρόνo σχεδόν, από το Πάσχα του 2020 και μετά, αθόρυβα, μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε σε κείμενο του δημοσιογράφου Ανδρέα Βρή: «Μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων, ειδικά στο χώρο τα εστίασης, στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, δεν πέρασε απαρατήρητη και η διακοπή λειτουργίας της κεντρικής και γνωστής καφετερίας «Σουίτ Παλλάς» στο ισόγειο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην Πλατεία Γεωργίου μετά από 20 χρόνια !!

Η καφετερία, στέκι για πολλούς Πατρινούς και όχι μόνο λόγω της πολυσύχναστης θέσης της , έκλεισε οριστικά λίγο μετά το Πάσχα του 2020 δηλαδή πριν ένα και πλέον χρόνο και από τότε δεν επανήλθε.

Η επιχείρηση ανήκε στη γνωστή οικογένεια Χρυσανθακόπουλου που σήμερα λειτουργεί και το καφέ Μόλος στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου τα τελευταία επτά χρόνια.

Μετά το κλείσιμο του «Σουίτ Παλλάς» το ισόγειο χρησιμοποιείται προσωρινά από υπηρεσίες του Δήμου ( Τμήμα Προσόδων- ΤΑΠ ), ενώ στο άμεσο μέλλον θα αξιοποιηθεί ως προέκταση, από το παρακείμενο Δημοτικό Θέατρο, με το οποίο γειτνιάζει και επικοινωνεί, για να διαμορφωθεί σε χώρο υποδοχής (φουαγιέ )».

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Βρη).