Κάθε άλλο παρά άσχετη ήταν η αστυνομική επιχείρηση που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. στα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου, με τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, πριν από ένα μήνα στην Βάρη της Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η δολοφονία Μπερδέση και οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 39χρονου πατρινού πυγμάχου, σχετίζονται με την πρωτοφανή επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Εκβιαστών της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «Η καταγωγή του δολοφονηθέντος Μπερδέση, ενδεχομένως και παλιές ιστορίες και σχέσεις με άτομα στην Πάτρα ελέγχονται και κοντά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων, ελέγχεται και η νύχτα της Πάτρας».

Η αιφνιδιαστική επιχείρηση στην παρούσα φάση, αποτελεί κίνηση τακτικής από την ΕΛΑΣ. Το μήνυμα στοχευμένο προς πάσα κατεύθυνση. «Η αστυνομία έχει το πάνω χέρι», επεσήμαναν στην «ΠτΔ» έμπειροι αξιωματικοί υπογραμμίζοντας, όσοι ορέγονται «αναβίωση» της περιόδου όπου επί σειρά ετών κυκλώματα της νύχτας και όχι μόνον λυμαίνονταν την Πάτρα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 «Η Αστυνομία είναι παρούσα και είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι και κανένας άλλος. Οποιοσδήποτε έχει άλλες σκέψεις καλό θα ήταν να τις ξεχάσει και να τις διαγράψει από τη μνήμη του», σημείωσε αξιωματούχος της τοπικής ΕΛΑΣ.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως καθίσταται σαφές, πως η νύχτα της Πάτρας δεν έχει «αφέντες», ασχέτως εάν κάποιοι επιχειρούν τεχνηέντως να προβάλουν το αντίθετο, «χρησιμοποιώντας» τη δολοφονία Μπερδέση, την καταγωγή του, το παρελθόν του και τις οποίες επαφές του» ανέφεραν στην «ΠτΔ» πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.