Επιτρέπεται, πλέον, η λειτουργία ξενοδοχείων, κινηματογράφων και εστιατορίων με πληρότητα 70% στην Αίγυπτο, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται.

Με δεδομένα τα ενθαρρυντικά στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αίγυπτο, όπως τα παρουσίασε η υπουργός Υγείας της χώρας, Χάλα Ζάγιεντ, η Ανώτατη Επιτροπή για τη Διαχείριση της Κρίσης του κορωνοϊό, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Μουστάφα Μαντμπούλι, αποφάσισε να αυξήσει την πληρότητα των ξενοδοχείων, των κινηματογράφων και των εστιατορίων στο 70% αντί του 50% που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση μετά από έκθεση που συνέταξε η αρμόδια υπουργός σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την επιδημιολογική κατάσταση, τις εβδομαδιαίες μεταβολές λοιμώξεων, την κάλυψη των κρεβατιών στα νοσοκομεία που διατίθενται για τους ασθενείς από τον COVID-19 και την παγκόσμια κατάσταση.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 281.903 περιπτώσεις μολύνσεων από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ έχουν καταλήξει 16.242 άτομα από επιπλοκές του κορωνοϊού.