Μόνο τυχαία δεν ήταν, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση το βράδυ του Σαββάτου, σε νυχτερινά καταστήματα και κέντρα διασκέδασης της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομική επιχείρηση δεν έγινε στα «τυφλά», αλλά αντίθετα είχε συγκεκριμένους στόχους, ενώ έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που γίνεται για τον χώρο των κυκλωμάτων της νύχτας και μάλιστα για ομάδες που φέρονται να κινούνται στο «τρίγωνο» της Αθήνας, Πάτρας και Ζακύνθου.

Η επιχείρηση που έγινε στα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας και κυρίως τα άτομα που προσήχθησαν ήταν άνδρες που το όνομα τους έχει αναμειχθεί σε κυκλώματα προστασίας και οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται και στην έκθεση που παρέδωσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το μήνυμα που τους πέρασε

Τα άτομα που προσήχθησαν δεν πρόβαλλαν αντίσταση στην πλειοψηφία τους, με εξαίρεση έναν άνδρα που μεταφέρθηκε «σηκωτός» από τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή έγινε μπροστά στα μάτια τόσων θαμώνων που βρίσκονταν στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πέρασε ένα μήνυμα ισχύος της αστυνομίας απέναντι στα μέλη των κυκλωμάτων.

Εξάλλου μέσα από αυτή φάνηκε ότι για την ΕΛ.ΑΣ, έχει τελειώσει η περίοδος ατιμωρησίας και χάριτος, αλλά και ότι τα άτομα αυτά που εμπλέκονται σε κυκλώματα προστασίας, βρίσκονται σε κάθε περίπτωση υπό την στενή παρακολούθηση των αρχών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής και ομάδες της ΟΠΚΕ από την Αθήνα, που ήταν πάνοπλες, φορώντας κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, δείχνοντας ότι είναι έτοιμες για όλα, ενώ σε διάρκεια κράτησε πάνω από πέντε ώρες. 

Αναζητά "κρίκους της αλυσίδας"

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που ήταν στο βασικό στόχαστρο των αστυνομικών, τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν και τους κατασχέθηκαν τα τηλέφωνα. Τους δόθηκαν πίσω μόνο όταν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το γεγονός ότι μετά τις προσαγωγές αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν αναμενόμενο και μέσα στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά "κρίκους της αλυσίδας" που ενδέχεται να σχετίζονται με σοβαρές υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους παρόμοιες επιχειρήσεις θα επαναληφθούν.