Κάτι όμορφο ετοιμάζεται για τις οθόνες μας, έχοντας άρωμα από τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με φόντο την Επανάσταση του 1821.

Κάτι όμορφο στο οποίο συμμετέχει ο πατρινός ηθοποιός Νίκος Δερτιλής. Ο ηθοποιός από την Πάτρα που τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές εμφανίσεις στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση, σε δουλειές που έχουν κάνει αίσθηση, αυτή τη φορά θα τον δούμε να ενσαρκώνει τον ρόλο του Νικηταρά.

Του κατά κόσμο Νικήτα Σταματόπουλο, του ανιψιού του μεγάλου στρατηγού της Επανάστασης, Θόδωρου Κολοκοτρώνη, που έμεινε γνωστός στη συλλογική μνήμη του λαού με το παρατσούκλι «Τουρκοφάγος».

Ο Νικηταράς ήταν ένας από σημαντικότερους αγωνιστές της Επανάστασης,  συμμετέχοντας σε πολλές από τις μάχες που έκριναν την πορεία του αγώνα, ένας αγωνιστής,  οποίος όμως, όπως και τόσοι άλλοι, έφυγε ξεχασμένος από το κράτος και τη πολιτεία καταλήγοντας να επαιτεί έξω από εκκλησία, πεθαίνοντας στη φτώχεια και στη λησμονιά.

Η ιστορία του για όσους την έχουν διαβάσει είναι πραγματικά συγκινητική. Ο Νίκος Δερτιλής θα τον ενσαρκώσει σε μία δουλειά για την οποία ακόμα δεν έχουμε μάθει περισσότερες λεπτομέρειες, περιμένοντας την παραγωγή για να τις ανακοινώσει και επίσημα.

Σημειώνουμε ότι ο πατρινός ηθοποιός έπαιξε στο θέατρο έναν ακόμα αγωνιστή της Επανάστασης του ’21, τον Πάνο Τζαβέλλα, σε έναν ρόλο στον οποίο σύμφωνα με όσους είδαν  την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα» στο θέατρο "Χυτήριο", ήταν εξαιρετικός.