Πρέπει τώρα να μέσω της διπλωματικής οδού την άρνηση μας να δεχθούμε τις πάμπολλες κουτοπόνηρες παραβιάσεις της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους των Σκοπιανών.

Έχουν καταγράφει περισσότερες απο 140 καταπατήσεις όρων στην 3χρονη μη εφαρμογή των υπογεγραμμένων συμφωνιών απο τους Τσίπρα και Ζαεφ .
Έχει το δικαίωμα και το ιστορικό καθήκον να καταγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτακη την συμφωνια των Πρεσπών για 140 λόγους παραβίασης.

Οι αφορμές είναι πολλές συνεχιζόμενες μέρα παρά μέρα

και σε κάποια νέα πρόκληση περνάνε οι βόρειοι γείτονες μας. Είναι εθνικά αναξιοπρεπές και προπαντώς επιβλαβές το να παριστάνουμε τους καλόπιστους γείτονες ενώ στην

ουσία δείχνουμε στους νέους οθωμανούς γείτονες μας την δειλία μας. Όταν ο Πρωθυπουργός Ζάεφ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρακολούθησε την ομάδα της “Μακεδονίας”, όχι Βόρειας πως είναι δυνατόν ο Ελληνας Πρωθυπουργός να «έκανε το παπί» οπως χαρακτηριστικά λενε οι νεοέλληνες για τις ανάλογες συμπεριφορές …

  Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά δεν έδειξε και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας που αγνόησε και περιφρόνησε τα εκατομμύρια των Ελλήνων διαδηλωτών εναντίον της παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας και της αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στο τριεθνές κρατίδιο των Σκοπιων;

  Τσίπρας και Μητσοτάκης με τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά τους, μας φανερώνουν ότι τους ενδιαφέρει η βούληση των ξένων κυβερνήσεων και όχι των Ελλήνων πολιτών.

  Και τώρα με τις διαρκεις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απο τους νεοθωμανους και τους κάθε λογης δυνάστες η Πολιτική ηγεσία έχει ανύπαρκτα εθνικά αντανακλαστικά και είναι φιληκοη των ξένων .

Με το μορατόριουμ που απεδέχθη ο Μητσοτάκης ξεκινά η απεμπόληση βασικών κυριαρχικών δικαιώματων.

   Ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και τώρα που οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία δεν προχωρούν, για τα εμπορικά προϊόντα οι Σκοπιανοί θέλουν να μονοπωλούν τον όρο “μακεδονικός -ή, ό”, η Ακαδημία  Επιστημών και Τεχνών παραμένει MANU, δηλαδή “Μακεδονική”, η Βουλή των Σκοπίων συνέχισε και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας να αποστέλλει αντιπροσωπεία στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων. 

 Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης έχει καταγράψει 140 και πλέον παραβίασεις της συμφωνίας που υπέγραψαν Τσίπρας και Ζαεφ και παρ’ολα αυτά  ο Μητσοτάκης επιμένει να θέλει  να κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο επί κυβέρνησης ΝΔ το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και να αναγνωρίσει και τη «μακεδονική γλώσσα». 

  Είναι τεράστιο ψέμα  ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να ανακαλέσει τη Συμφωνία.

Ξεκάθαρα και με ηχηρή φωνή ο Γιάννης Μαζης μας ενημερώνει  : «Εξ αρχής ήταν άκυρη…γιατί αυτή η συμφωνία έχει τεράστια νομικά κενά που κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι έχουμε υπομνήσει. Θα έπρεπε ως κράτος συμβαλλόμενο να ζητήσουμε την αναστολή της, την ακύρωσή της. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να το κάνουμε. Σαν αφορμή μπορείς να βρεις αυτές τις συνεχείς παραβιάσεις των πλέον βασικών στοιχείων της συμφωνίας».

  Ξαναζούμε όσα ζήσαμε με την ψήφιση των μνημονίων από τους βουλευτές του Σαμαρά. Ενώ είχαν ψηφιστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι ξένοι ήθελαν και την νομιμοποίηση από την κεντροδεξιά παράταξη που όσο ήταν στην Αντιπολίτευση αντιδρούσε. Η τρόικα των ξένων Δυναστών - δανειστών χρειαζόταν 180 ψήφους για να θεραπευθεί η νομική πλημμέλεια της κύρωσης του μνημονίου με 151 ψήφους…

Ακριβως το ίδιο εργο παίζεται και τώρα που τη θέση του Σαμαρά πήρε ο Μητσοτακησ και τη θέση του ΓΑΠ πήρε ο Τσιπρας …

Ζητούν οι ξένοι και το δέχτηκε η πολιτικη ηγεσία των προσκυνημένων να κυρώσει τα μνημόνια της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ για να είναι κατοχυρωμένος ο διεθνής παράγοντας, ότι και η συντηρητική παράταξη αναγνωρίζει τόσο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» όσο και την «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»!

 Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τις… πιρουέτες των παλιών συμμαχητων και συναδέλφων στο Κοινοβούλιο ,σ’ αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα.

 Πρέπει να πληρώσουν, με τον σωστό τρόπο αντίδρασης στις κάλπες…αλλα και πριν τις εκλογες τώρα πριν την ψήφιση  πρέπει ο Ελληνικός λαός και κυριως οι ΔΕΞΙΟΙ και οι ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ αυτή τη φορά να κινηθουμε αναλόγως. 

   Εχουμε ευθύνη γιατι φτάσαμε εδώ;

Ναι γιατί εμείς, άδολα, απλά πατριωτικά διαδηλώσαμε, τρέξαμε, μιλήσαμε και αφού μας… καπέλωσαν και έκαναν αυτές τις πιρουέτες- οι ομοιδεατες  μας και κυριως οι ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  - σ’ αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα, εμείς ξαναγυρίσαμε στον καναπέ μας λέγοντας ότι ‘κάναμε ότι μπορέσαμε και έτσι που είναι τώρα τα πράγματα εμείς τι μπορούμε να κάνουμε ; Να αντιδράσουμε να μην τους επιτρέψουμε να δίνουν εξετάσεις στον ξένο  παράγοντα… για να παραμείνουν στην εξουσία …

Όταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους με τη δουλική συμπεριφορά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε έχοντας και εδώ στην περίπτωση των Πρεσπών 130, 140 περιπτώσεις παραβιάσεων αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας. 

Μην τους αφήνουμε να διαπράξουν ενα ακομα εθνικό  εγκληματικό  λάθος …

Έρχεται η ώρα που θα πληρώσουμε οπως έγινε με τη Μικρασιατική καταστροφή και πρόσφατα στην ελληνική Μεγαλόνησο της Κύπρου.

Νίκος Ι . Νικολόπουλος, πρόεδρος Χρισυτιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος