Ένα όραμα για την ομάδα της Παναχαϊκής, αλλά και για την Πάτρα, η ανακαίνιση και η αναβάθμιση του ιστορικού γηπέδου των «κοκκινόμαυρων», στην Αγυιά, βρίσκεται στην τελική ευθεία και είναι στα σκαριά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι έτοιμη από την πλευρά της για να προχωρήσει τις διαδικασίες για το έργο της ανακαίνισης του γηπέδου της Παναχαϊκής, έχοντας βρει τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία θα μπορούσε να το εντάξει για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του.

Όμως το έργο κάθε άλλο παρά τελειωμένη υπόθεση θα πρέπει να θεωρείται. Απαιτείται ένας αγώνας δρόμου από πλευράς ΠΓΕ για να προχωρήσει τις μελέτες και να προλάβει να τα έχει όλα έτοιμα, έτσι ώστε να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος που θα έχει την δυνατότητα να πάρει το «πράσινο» φως για να την έγκριση του.

Η προμελέτη του έργου απαιτεί το ποσό των 40.000 ευρώ, ένα ποσό που αποτελεί ένα πρώτο εμπόδιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί η συνεργασία τεσσάρων τεχνικών γραφείων για τα σχέδια του έργου που είναι να γίνει, με όλες τις λεπτομέρειες και κόστη που θα απαιτηθούν.

Ο προϋπολογισμός του έργου με βάση τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση και η αναβάθμιση όλου του γηπέδου της Αγυιάς. 

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην όψη του γηπέδου, με την κατεδάφιση του πετάλου, τη δημιουργία μιας νέας κερκίδας στον εκεί χώρο, αλλά και μιας κερκίδας που θα αφορά τους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Εξάλλου, στην μελέτη προβλέπεται η δημιουργία δύο νέων κλειστών γυμναστηρίων, αλλά και ενός ακόμα ξεχωριστού που θα αποτελέσει το νέο σπίτι της πυγμαχικής ομάδας που χρειάζεται να έχει τον δικό της χώρο.

Μέσα σε όλα αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός αθλητικού μουσείου που να αναδεικνύει την ιστορία της Παναχαϊκής, αλλά και γενικότερα του αχαϊκού αθλητισμού. 

Εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες, ξεπεραστούν τα εμπόδια και γίνει πραγματικότητα το έργο, το νέο γήπεδο της Παναχαϊκής, θα δώσει μια άλλη ώθηση στον σύλλογο και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την περιοχή της Αγυιάς.

Όμως θα πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να γίνει ένας αγώνας δρόμου από πλευράς ΠΓΕ για να προλάβει να βάλει το έργο σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.