Από τις 5 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις στην αγορά της Πάτρας, μία απόφαση του υπουργείου που αιφνιδίασε τους εμπόρους και δεν την περίμεναν.

Η απόφαση του υπουργείου έχει σαν σκοπό της να δώσει μία τόνωση στην αγορά, σε μία περίοδο που λόγω του καλοκαιριού, πέφτει πάντοτε παραδοσιακά η κίνηση στα καταστήματα.

Ωστόσο, οι έμποροι γνωρίζοντας ότι οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν πάντα από το δεύτερο δεκαήμερου του Ιουλίου, δεν την περίμεναν και πλέον τρέχουν για να φτιάξουν τις τιμές των προϊόντων τους.

Αρκετοί πάντως από τους εμπόρους δεν είδαν με τόσο θετικό μάτι την πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, καθώς θα αναγκάσει τα μαγαζιά να χαμηλώσουν ακόμα περισσότερο τις τιμές τους και να ελαχιστοποιήσει το όποιο κέρδος τους.

Άλλοι πάλι την αντιμετώπισαν ουδέτερα την απόφαση της κυβέρνησης για έναρξη εκπτώσεων στις 5 Ιουλίου, γνωρίζοντας ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρά τις όποιες ελπίδες τρέφει αυτή η περίοδος, στο τέλος δύσκολα αλλάζει κάτι στην αγορά.

Από τα χρόνια της κρίσης και μετά οι θερινές εκπτώσεις, αλλά και γενικότερα τα εκπτωτικά διαστήματα, δεν φέρνουν την πνοή που έδιναν άλλοτε στην αγορά, δείγμα ότι το καταναλωτικό κοινό έχει αλλάξει συνήθειες.

Φέτος, έτσι και αλλιώς, ένα μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων της Πάτρας, έχοντας στα ράφια του προϊόντα που του έχουν ξεμείνει εδώ και μήνες θα προσπαθήσει να ξεστοκάρει, ρίχνοντας τα είδη σε τιμές κόστους.

Κατά συνέπεια οι εκπτώσεις που θα δούμε στις βιτρίνες των μαγαζιών αναμένεται να είναι σε αρκετά συμφέρουσες τιμές για το καταναλωτικό κοινό, με το ποσοστό τους να ξεκινά από το 40% και να φτάνει έως και το 80%, ανάλογα με το είδος.

Τα εμπορικά μαγαζιά σε μία ύστατη προσπάθεια μέσω των καλοκαιρινών εκπτώσεων να φέρουν κίνηση στην αγορά που όλο αυτό το διάστημα είναι υποτονική, θα ρίξουν αρκετά τις τιμές τους, έτσι ώστε να προσελκύσουν κόσμο.

Άλλωστε, είναι η περίοδος αυτή η τελευταία τους ελπίδα για να αλλάξει κάτι στην εμπορική κίνηση, πριν από το τέλος του καλοκαιριού, εν όψει της χειμερινής σεζόν που αναμένεται  και αυτή να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Με τις υποχρεώσεις, τις επιταγές και τα έξοδα να τρέχουν…