Το Πανεπιστήμιο Πατρών κάνει ακόμα πιο εύκολη τη διατήρηση στενών σχέσεων με τους αποφοίτους του! Πρόσφατοι απόφοιτοι, με λογαριασμό UPnet ID, μπορούν ήδη να εισέλθουν στην υπηρεσία ενώ παλιότεροι απόφοιτοι αποκτούν λογαριασμό συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα, χωρίς έγγραφα και γραφειοκρατία! Απαιτούνται μόνο ονοματεπώνυμο, έτος εισαγωγής, τμήμα αποφοίτησης, αριθμός μητρώου (προαιρετικά), τηλέφωνο και email επικοινωνίας. Μετά τη συμπλήρωση αυτών των στοιχείων, το Πανεπιστήμιο θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία και αν είναι αληθή θα γίνει η εγγραφή και θα λάβετε στο email όλα τα σχετικά. Η επιβεβαίωση θα πάρει μικρό χρονικό διάστημα, καθώς για τους παλαιούς απόφοιτους πρέπει να γίνει αναζήτηση και επιβεβαίωση σε καρτέλες. Θα χρειαστεί επομένως λίγη υπομονή.
Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε να εγγραφείτε εδώ https://alumni.upatras.gr/register/ αποκτώντας πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων μέσω του οποίου σας δίνετε η δυνατότητα να διατηρήσετε επαφή με τους συμφοιτητές σας, να ενημερώνεστε για τα νέα του Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θέσεις εργασίας, καθώς και για διακρίσεις – βραβεύσεις αποφοίτων του Ιδρύματος.
Είναι τιμή για εμάς να κρατήσετε την επαφή με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διατηρήστε «ζωντανές» τις αναμνήσεις των πιο όμορφων χρόνων, αυτών των φοιτητικών!

Συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Πατρών στις Ημέρες Λευκάδιου Χερν 26-27 Ιουνίου 2021 με έκδοση βιβλίου «Λευκάδιος Χερν, τα ζόμπι και τα φαντάσματα»
Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας με γενικό τίτλο: «Ημέρες Λευκάδιου Χέρν», στις 26 και 27 Ιουνίου 2021. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις για το κοινό, για μια γνωριμία με παραδοσιακά ιαπωνικά μουσικά όργανα. Ενταγμένη στις εκδηλώσεις η παρουσίαση του βιβλίου «Λευκάδιος Χερν, τα ζόμπι και τα φαντάσματα», το οποίο εκδόθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και η Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού

Ομιλία Αστρονομίας στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου
Την Κυριακή 4 Ιουλίου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πάτρας και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Ομιλία με τίτλο: «Ο θαυμαστός κόσμος της γενικής σχετικότητας: από τις μαύρες τρύπες έως τα βαρυτικά κύματα» και Ομιλητή τον Δημήτριο Γιαννίο - Πανεπιστήμιο Purdue ΗΠΑ. Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου Ελληνικού Αστρονομικού Συνεδρίου, το οποίο υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων υπάρχει περιορισμός στις διαθέσιμες θέσεις, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/AdcY7dA7hpFMsbZJA
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας: https://tinyurl.com/3e9cmery
Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει παρατήρηση του θερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας, «Ωρίων».

Διαδικτυακό το 1ο REUNION Αποφοίτων Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Στις 29 Ιουνίου, στις 7 μ. μ. έγινε διαδικτυακά (μέσω zoom) η 1η Συνάντηση Επανένωσης (REUNION) των Αποφοίτων του Τμήματος Φιλολογίας. Απόφοιτοι – κυριολεκτικά από όλα τα μέρη του κόσμου – συνδέθηκαν για να δουν παλιές συμφοιτήτριες και συμφοιτητές. Η συγκίνηση της επαφής τροφοδοτημένη από τις αναμνήσεις της κοινής φοιτητικής ζωής και ο διάλογος με ανταλλαγή εμπειριών απεδείχθη μια εξαιρετική διαδικασία. Δεκατρείς φοιτητές μίλησαν για την πορεία τους μετά το Πανεπιστήμιο, αλλά και για τα εφόδια, πνευματικά και ψυχικά, που τους έδωσε το Τμήμα Φιλολογίας. Οι ζωές των αποφοίτων ποικίλες: δραστηριοποιήθηκαν στην εκπαίδευση, αλλά κυρίως ασχολήθηκαν με διάφορους τομείς της δημόσιας και της ιδιωτικής διοίκησης, διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, σχεδιάζουν video games, ασχολούνται με την ένταξη των προσφύγων, ίδρυσαν διαδικτυακά σχολεία για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Ανανεώθηκε το ραντεβού για το φθινόπωρο (ελπίζοντας να είναι δια ζώσης η 2η συνάντηση).