Καλό είναι ο σύντροφός μας να μην μας απατά αλλά όταν το κάνει ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο, στην οποία καταφεύγουν όσοι θέλουν να αποφύγουν τις συγκρούσεις, όσοι ντρέπονται ή έχουν παθητική επιθετικότητα, όπως αναφέρει το vita. Τι σκέφτονται όμως και αποφασίζουν να κάνουν «τάρανδο» τη σύντροφό τους;

Θέλουν να αποφύγουν τη σύγκρουση

Ένας σύντροφος μπορεί να στραφεί προς την απιστία για να αποφύγει τον καβγά στη σχέση του. Πολλοί άνθρωποι απιστούν επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις. Ξέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα στη σχέση, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα διορθώσουν και με την απιστία ξεφεύγουν από αυτά.
Θέλουν να επαναστατήσουν

Κάποιοι απιστούν για να αποδείξουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους ελέγξει. Βλέπουν την απιστία σαν μια μορφή εξέγερσης.
Θέλουν να κλείσουν την πόρτα στα συναισθήματά τους

Εάν η σχέση τους προχωρά πολλά γρήγορα με την απιστία θεωρούν ότι βάζουν μια συναισθηματική απόσταση. Μπορεί να φοβούνται να δεθούν ξανά, επειδή έχουν πληγωθεί στο παρελθόν. Έτσι όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά αρχίζουν να είναι επιφυλακτικοί.
Ζητούν την επιβεβαίωση

Επειδή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση πηγαίνοντας με κάποια άλλη επιβεβαιώνουν στον εαυτό τους ότι αξίζουν. Αποδεικνύουν ότι έχουν πέραση και ότι οι γυναίκες συνεχίζουν να τους προσέχουν.