Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για την παρενόχληση που είχε δεχθεί κι η ίδια.

Έχετε πει πως δεχόσασταν επανειλημμένως σεξουαλική παρενόχληση πάνω στην σκηνή και μάλιστα αναγκαστήκατε να βάλετε σορτς για να τον αποφύγετε αλλά σας το έσκισε. Σας κάλεσε κάποιος εισαγγελέας για να μιλήσετε για αυτό το όνομα;

Το θέμα παρενόχλησης πάνω στην σκηνή όπως έχω πει πως έχω δεχτεί, δεν μπαίνει σε εισαγγελικά γραφεία. Δεν μου αρκούν αυτά τα συνηθισμένα. Θα δούμε την εξέλιξη στην συνέχεια… Έχει επεισόδια.

Αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να παίζει κανονικά; Πώς το αντέχετε αυτό;

Δεν παίζει ρόλο αν το αντέχω. Το θέμα είναι πως έχει πλάτες που τον στηρίζουν. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Αυτοί συμπεριφέρονται ως θεοί ή ως κτήνη. Αν δεν κατάπινα αμάσητα τέτοιες καταστάσεις, τώρα θα ήμουν στο τρελάδικο ή θα είχα αυτοκτονήσει ή ακόμα πιο σίγουρα θα είχα δολοφονήσει. Παίρνω πού και πού τα χάπια αντοχής, ξέρετε, ότι παίρνουν, όλοι. Τα απαγορευμένα που τα πουλάνε ως σωτήρια.

Δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Πώς αφήνετε έναν άνθρωπο να σας το κάνει αυτό κατ’ επανάληψη;

Δεν άφησα να συμβεί κάτι τέτοιο. Έδινα μάχη πάνω στην σκηνή όσες φορές συνέβη, ώσπου εγκατέλειψα για πολλοστή φορά. Με νίκησαν δηλαδή, γιατί κανένα κράτος, κανένας εισαγγελέας δεν με προστατεύει. Για άλλη μια φορά χωρίς δουλειά. Για άλλη μια φορά χωρίς «γνωριμίες». Με λένε ασυμβίβαστη. Σας πληροφορώ ότι οι συμβιβασμοί που έχω κάνει λειτουργούν στο σώμα μου ως ρόφημα διαίτης, για αυτό είμαι φτερό στον άνεμο, πετσί και κόκκαλο. Όμως σε κρατά ζωντανή η παιδικότητα που αντικρίζω στον καθρέφτη μου παρά τα χρόνια μου. Την αξιοπρέπειά μου δεν την αγγίζει κανείς. Δεν την ραγίζει.