Ο καραγκιόζης και οι συμπρωταγωνιστές του στον φετινό μπερντέ που στήνει για λογαριασμό του «Θεάτρου Σκιών» και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων πηγαίνει στις γειτονιές της Πάτρας.

Κεντρικό θέμα των φετινών παραστάσεων, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27 Ιουλίου η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Άλλωστε, ένας από τους βασικούς ρόλους που ενσαρκώνει ο μακρυχέρης - καμπούρης ήρωας , ως ένας άνθρωπος του λαού, εκτός από αυτούς του ευφυολόγου, του τραγουδιστή, του καλόκαρδου, του ετοιμόλογου, του ερωτιάρη και του πολιτικάντη, είναι και αυτός του πατριώτη και του επαναστάτη,

Το Θέατρο Σκιών πηγαίνει επίσης φέτος στις δομές των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου  - Δημοτική κατασκήνωση Πλαζ και Δημοτική κατασκήνωση Ροϊτίκων - εργαστήρια θεάτρου σκιών (κατασκευή φιγούρας, δημιουργία σεναρίου, μικρή παράσταση), το χρονικό διάστημα από 5 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2021. 

Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων θα είναι ο Χρήστος Καλπουζάνης (Πλαζ) και ο Μπάμπης Μακρής (Ροϊτικα). Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εκπολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 4 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στα Άνω Συχαινά από τον Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Συχαινών «Ο προφήτης Ηλίας».

Η πραγματοποίηση των παραστάσεων, αποτελεί μία ακόμα δράση του πολιτιστικού Οργανισμού, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων καλλιτεχνών της περιοχής, που επί ένα και πλέον χρόνο ζουν χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.