Για την απόφαση του να κλείσει οριστικά ένα μεγάλο και επιτυχημένο κεφάλαιο της διαδρομής του, την παρουσίαση καθημερινών προγραμμάτων, αλλά και την ολοκλήρωση της εκπομπής με την Κατερίνα Καραβάτου, μίλησε ο Κρατερός Κατσούλης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο περιοδικό 7 Μέρες TV, ο Κρατερός Κατσούλης

Διανύουμε τη χρονιά που αποχαιρέτησες μία μεγάλη αγάπη σου, τη Φωλιά των Κου Κου. Σου λείπουν;
Βεβαίως μου λείπουν. Τους αποχαιρέτησα μόνο τηλεοπτικά. Την ποιότητα της ζωής μου τη μετρώ στις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργώ. Έχω μοιραστεί τέσσερα χρόνια με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι δεσμοί που έχουμε χτίσει είναι ζωντανοί. Όταν επενδύεις τον χρόνο και τον εαυτό σου σε μία σχέση, μπορείς να την ξαναβρείς από εκεί που την άφησες.

Λέγεται ότι η Κατερίνα Καραβάτου θα φύγει από το Star Channel. Ίσως έχεις διαβάσει σχετικά.
Όχι. Δεν ασχολούμαι! Δε μπαίνω καθόλου στη διαδικασία να σχολιάζω, να διαβάζω ή να μετράω αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, οι οποίες δεν προέρχονται από μία πηγή που να φέρει την άμεση ευθύνη. Είναι χάσιμο χρόνου ουσιαστικά.

Θα σε στεναχωρήσει αν κλείσει ο κύκλος της εκπομπής; Τα νούμερα τηλεθέασης, βέβαια, που σημείωσε φέτος ήταν κατά περιόδους χαμηλή.
Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, έχει αρκετά υψηλή τηλεθέαση.
Θεωρώ ότι η εκπομπή είναι πάρα πολύ καλή. Η Κατερίνα είναι εξαιρετική. Είναι γεννημένη γι’ αυτό το πράγμα. Το αγαπά πολύ και το κάνει άψογα. Εάν τελειώσουν οι Κου Κου, τελείωσαν. Η Κατερίνα Καραβάτου θα κάνει κάτι άλλο. Δε μας ορίζουν η δουλειές μας, αλλά οι απόψεις μας, η πεποιθήσεις μας και η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε!

Είναι πολύ σωστή και φιλοσοφημένη η τοποθέτηση σου.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάνουμε μία δουλειά. Κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το πότε, πώς, αν και γιατί θα γίνει αυτό, δεν το ξέρουμε. Ελπίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο ως το τέλος.

Αν υποθέσουμε ότι ολοκληρωθεί η εκπομπή, θα αισθανθείς πώς ως γεγονός είναι άδικο;
Η αδικία προέρχεται συνήθως από συμπεριφορές στις σχέσεις των ανθρώπων, από την επιβεβαίωση ή όχι της ποιότητας των σχέσεων που είχαμε. Οπότε, εάν δεν έχουν υπάρξει κακοπροαίρετες, δόλιες, επί τούτου συμπεριφορές, ο χαρακτηρισμός αδικία είναι μεγάλη κουβέντα.

Επτά χρόνια στην τηλεόραση ως κεντρικός παρουσιαστής καθημερινών προγραμμάτων και εκπομπών Σαββατοκύριακου. Θα το επαναλάμβανες;
Όχι. Δεν θα ξανακάνω καθημερινή ζωντανή πρωινή εκπομπή. Θα παρουσίαζα με χαρά, όπως είχα κάνει και παλαιότερα πριν τη Φωλιά των Κου Κου, προγράμματα άλλης έντασης, όγκου και ευθύνης. Με ενδιαφέρει πολύ ο χώρος τέχνης και πολιτισμού Modus Vivendi που έχω δημιουργήσει, οι θεατρικές παραστάσεις που γίνονται εκεί κάθε Κυριακή, το summer camp που ετοιμάζουμε, όπως και το προσωπικό μου σεμινάριο υποκριτικής «Λόγο στο σώμα, σώμα στο λόγο».

Εντέλει, ήταν για εσένα η παρουσίαση μία πολύ βαριά ευθύνη;
Φυσικά. Η ενέργεια, η ανάγκη, οι νοητικές, φυσικές, ψυχολογικές, σωματικές δυνάμεις και αντοχές που απαιτεί η δουλειά είναι ανάλογες με αυτές μιας διπλής καθημερινής παράστασης, πρωί πρωί όμως, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Έτσι καταλάβαινα εγώ ότι πρέπει να είναι.