ΥΛΙΚΑ για 5 ψωμάκια

400 γραμμάρια καθαρισμένες, ψιλοκομμένες φράουλες

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

5 ψωμάκια μπριός

1/4 φλιντζανιού αλατισμένο, λιωμένο βούτυρο

λίγο Amaro Montenegro για να καταβρέξουμε τα μπριός πριν σερβίρουμε

μισό λίτρο παγωτό βανίλια (ή σοκολάτα ή φράουλα, αλλά με βανίλια είναι top)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμαίνουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Πολτοποιούμε τις ψιλοκομμένες φράουλες μαζί με την ζάχαρη

Ανοίγουμε τα ψωμάκια σε ξύλο κοπής και αλείφω και τις δυο πλευρές καθενός με το λιωμένο βούτυρο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο τηγάνι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε από φωτιά και ραντίζουμε με λίγο Amaro. Ακουμπάμε στο κάτω μέρος μια κουταλιά της σούπας φράουλες, έπειτα δύο κουταλιές της σούπας παγωτό κι ύστερα φράουλες και πάλι.

Κλείνουμε τα σάντουίτς μας και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: vita.gr