Συστατικά

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. σπαράγγια σε μπουκιές
2 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολου
1/4 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1 κουτ. της σούπας corn flour
1 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Πηγή: tlife.gr