Τις προβλέψεις του για την αυριανή «καυτή ημέρα» λόγω καύσωνα δημοσίευσε με ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καλλιάνος με τοποθέτησή του στο Facebook είχε προβλέχει ότι έρχεται τριήμερος καύσωνας, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, που «θα τη θυμόμαστε για καιρό».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει εύκολα τους 40 βαθμούς στην Αττική και τοπικά τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν μέχρι και 42 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μας αποχαιρετήσουν το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο.
Με νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει:

«Προσοχή αύριο Πέμπτη στους παρακάτω νομούς:

Νομός Θεσσαλονίκης: Στα ανατολικά τμήματα 41°C
Νομός Λάρισας: 42-43°C
Νομός Τρικάλων: 40-41°C
Νομός Καρδίτσας: 42°C
Νομός Μαγνησίας: 43°C
Νομός Φθιώτιδας: 43-44°C
Νομός Βοιωτίας: 42-43°C
Νομός Αττικής: 41-42°C (μικρή η πιθανότητα για τοπικά 43°C, ενώ σε αρκετά παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα με αποτέλεσμα η μέγιστη να είναι κατά 3-5°C χαμηλότερη)
Νομός Εύβοιας: 42-43°C (στα κεντρικά τμήματα)
Νομός Κορινθίας: 41-42°C
Νομός Αργολίδας: 42-43°C
Νομός Αρκαδίας: Στα ανατολικά τμήματα 41-42°C
Νομός Μεσσηνίας: 41-42°C
Νομός Λακωνίας: 43-44°C
Νομός Ηρακλείου (Κρήτη): 40°C (στα νότια 41-42°C)
Νομός Λασιθίου (Κρήτη): 41-42°C

Προσοχή:

1) Στις παραπάνω μέγιστες θερμοκρασίες, υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια μικρή απόκλιση τόσο προς τα πάνω ή και προς τα κάτω κατά 1-2°C. Αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς εξαρχής γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχει ο άνεμος. Σε γενικές γραμμές όμως θα σημειωθούν οι παραπάνω μέγιστες θερμοκρασίες.

2) Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, δεν φαίνεται η θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40°C, και αν γίνει αυτό θα είναι κάπου πολύ τοπικά λόγω ευνοϊκού ανέμου».