Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι παραστάσεις θεάτρου στο  Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, με τον «Οθέλλο» του William Shakespeare, να κάνει την αρχή το βράδυ της Τρίτης, στον υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», ο οποίος αποτελεί και την «Κεντρική Σκηνή» των φετινών εκδηλώσεων.

Οι φίλοι του θεάτρου γέμισαν – τηρώντας το πρωτόκολλο – το χώρο και είχαν την τύχη να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση, μέσα από την σκηνοθετική ματιά των Αιμίλιου Χειλάκη - Μανώλη Δούνια, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Επί σκηνής ξετυλίχθηκε η ιστορία παράφορου έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές και συνάμα μία τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.


Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. 

Η παράσταση, ανέβηκε σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης, Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Διασκευή: Μανώλης Δούνιας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Σύλληψη σκηνικού χώρου: Αιμίλιος Χειλάκης

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Χάρου

Κοστούμια: Makis Tselios Atelier

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας

Artwork: Πέτρος Παράσχης

Αγωγή Λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Οθέλλος: Γιάννης Μπέζος

Ιάγος: Αιμίλιος Χειλάκης

Αιμιλία: Μυρτώ Αλικάκη

Βραβάντιος: Κώστας Κορωναίος

Κάσσιος: Αλέξανδρος Βάρθης

Δυσδαιμόνα: Μάιρα Γραβάνη

Ροδρίγος: Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Μοντάνος: Κρις Ραντάνοφ

Δόγης: Μανώλης Δούνιας

Μπιάνκα: Ελευθερία Κοντογεώργη

Λουδοβίκος: Νίκος Τσιμάρας