Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία κρουαζιέρας βάζει την Πάτρα και το λιμάνι της στους τουριστικούς προορισμούς των δύο πλοίων της.

Πρόκειται για το Sea Dream Yacht Club, ένα γραφείο που παρά την κρίση που πέρασε ο τουρισμός κρουαζιέρας το 2020, όταν ακυρώθηκαν όλες οι αφίξεις λόγω της πανδημίας, δείχνει να παίρνει μέρος ενεργά στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη του τουριστικού αυτού κλάδου.

Έτσι, η Πάτρα είναι μέσα στους προορισμούς των δύο πλοίων του για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, κάτι που είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός για την αχαϊκή πρωτεύουσα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιδόσεις της στην κρουαζιέρα και οι δυνατότητες της, ακόμα και τις εποχές πριν από την πανδημία, ήταν μικρές.

Μαζί με την Πάτρα βρίσκονται προορισμοί που έχουν δημιουργήσει τη δική τους παράδοση στον τουρισμό κρουαζιέρας και αυτό σίγουρα έχει τη σημασία του για το πως βλέπουν το λιμάνι της τα γραφεία αυτού του είδους που απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι του τουρισμού. 

Το πρώτο καράβι του τουριστικού γραφείου, το Sea Dream I, αναμένεται να έρθει στην Πάτρα στις 30 Σεπτεμβρίου. Το καράβι αυτό κινείται κυρίως στη κεντρική Μεσόγειο και αυτός είναι ο βασικός χώρος που δραστηριοποιείται.

Ωστόσο, τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα κάνει δύο κρουαζιέρες γύρω από τη Πελοπόννησο και η Πάτρα είναι μέσα σε μία από αυτές.

Το πλοίο όμως της εταιρείας που δραστηριοποιείται κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο είναι το Sea Dream II και αυτό θα κάνει περισσότερα tours στα νερά της ελληνικής επικράτειας. Στην Πάτρα αναμένεται να έρθει δύο φορές, τη μία στις 25 Ιουλίου και τη δεύτερη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στο mega yacht του ΟΛΠΑ

Τα πλοία αυτά θα μείνουν για λίγες ώρες στο mega yacht του ΟΛΠΑ, στην ανατολική πλευρά του παλαιού λιμανιού και εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν μέτρα που θα περιορίσουν τις μετακινήσεις των επιβατών τους, οι τελευταίοι θα κατέβουν και στην αγορά της πόλης, κάνοντας τις βόλτες τους.

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι τα καράβια αυτά δεν ανήκουν στον μεγάλο τύπο κρουαζιερόπλοιων, με τους παραπάνω από 700 – 800 επιβάτες. Τα μεγάλα αυτά πλοία παραμένουν παροπλισμένα σε διάφορα λιμάνια της υφηλίου αφού λόγω της πανδημίας, δύσκολα θα έχουν ταξίδια.


Χωρητικότητας 100 ατόμων

Τα δύο πλοία που αναμένονται να έρθουν συνολικά τρεις φορές στο λιμάνι της Πάτρας είναι χωρητικότητας 100 ατόμων περίπου και έχουν όλες τις ανέσεις για τους επιβάτες τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν μια οικονομική άνεση και ευχέρεια.

Πάντως, σε ότι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό ήδη στον χώρο του ΟΛΠΑ έχουν περάσει κάποια σκάφη, μένοντας για λίγο και μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να έρθουν περισσότερα. Κάτι δηλαδή πάει να γίνει…