Η Πολωνία εξετάζει την λύση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πλέον ευάλωτων στην Covid-19, όπως το υγειονομικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, καθώς οι πολωνικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντίσταση εκείνων που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί.

Στην Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν πλήρως εμβολιασθεί 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι συναντούν δυσκολίες να πείσουν τους ανεμβολίαστους.

«Δυστυχώς, έχουμε την εντύπωση ότι φθάσαμε σε ταβάνι - είναι δύσκολο να πείσουμε όσους δεν έχουν πεισθεί διότι όλα τα επιχειρήματα και άλλα είδη ενεργειών έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο πολωνός υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζέλσκι
στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Plus. «Μιλάμε για σενάρια όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όσους είναι εκτεθειμένοι στις σοβαρές συνέπειες της Covid - μιλάμε για τους ηλικιωμένους, αλλά πάνω απ' όλα για τους γιατρούς».

Ο Ανταμ Νιτζέλσκι μίλησε για την πιθανότητα τέταρτου κύματος της πανδημίας κατά το δεύτερο ήμισυ του Αυγούστου, με σημείο αναφοράς την εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων που παρατηρείται στην Βρετανία.

«Στην Ευρώπη έχουμε μία ακολουθία που σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στην Βρετανία έρχεται εδώ δύο μήνες αργότερα...στην περίπτωσή μας, υπάρχει η πιθανότητα τέταρτου κύματος στο δεύτερο μισό του Αυγούστου», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ