«Ο στόχος του 70% είναι εφικτός με δεδομένο ότι θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», τόνισε ότι «δεν είμαστε μακριά από το 50% στο τέλος Ιουνίου. Ο στόχος είναι κοντά όπως τον έχουμε υπολογίσει γιατί αν εξαιρέσουμε την AstraZeneca, στα υπόλοιπα εμβόλια είμαστε στο ταβάνι εκεί που θα έπρεπε να ήμαστε».

«Από εδώ και πέρα φαίνεται ότι θα χρειαστεί μια περισσότερη προσπάθεια και επιχειρησιακά έτσι ώστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο στόχος του 70% είναι εφικτός με δεδομένο ότι θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Nα πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»

Ερωτηθείς για το πόσοι πολίτες έχουν νοσήσει και συμβάλουν στο συνολικό ποσοστό ανοσίας στην κοινότητα απάντησε ότι αυτή τη στιγμή στο μητρώο είναι καταγεγραμμένοι 440.000 πολίτες που αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει.

«Το μοναδικό ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητώντας να μην υπάρχει εφησυχασμός λόγω καλοκαιριού.
Ξεκινούν και οι κατ' οίκον εμβολιασμοί

Για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το πλαίσιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες γιατρούς και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εξήγησε ότι το επιχειρησιακό κομμάτι των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες γιατρούς ενώ το δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.