Λύση βρέθηκε επιτέλους στο θέμα της υδροδότησης στις περιοχές του Σαραβαλίου, του Κεφαλόβρυσου και σε ένα κομμάτι της Οβρυάς, αλλά και της Εγλυκάδας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πατρών, Ανδρέας Παπανικήτας. Πρόκειται για περιοχές που τις τελευταίες ημέρες είχαν πει το νερό νεράκι, με την κατάσταση για αυτούς να γίνεται ανυπόφορη αφού μέσα στην καρδιά του καύσωνα δεν μπορούσαν ούτε να κάνουν ένα ντους και να πλυθούν.

Ειδικότερα για τις περιοχές του Σαραβαλίου και του Κεφαλόβρυσου, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, αφού η προβληματική ή και μηδενική υδροδότηση ήταν μόνιμη σχεδόν τον τελευταίο ένα μήνα, με τους κατοίκους να είναι αγανακτισμένοι και να απειλούν ότι θα ακολουθούσαν τη νομική οδό ή ότι δεν θα πλήρωναν τους λογαριασμούς τους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πατρών σε ερώτηση του patrasevents.gr για το θέμα εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός τονίζοντας:

«Υπήρξε πράγματι ένα πρόβλημα σοβαρό στις συγκεκριμένες περιοχές. Από την Τρίτη όμως πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί και όταν λέω ότι θα ξεπεραστεί δεν μιλάω για μία προσωρινή λύση, αλλά για οριστική. Έχουμε προχωρήσει σε νέα γεώτρηση, κάνοντας εργασίες πάνω στο θέμα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και δεν θα έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα στις συγκεκριμένες περιοχές που πράγματι δυσκόλεψαν τη ζωή τους και την καθημερινότητα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα η ΔΕΥΑΠ ζητάει την κατανόηση του κόσμου και των κατοίκων των περιοχών για το όλο θέμα.