Λιγότερα χρήματα θα πληρώσουν οι πολίτες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος είναι μια χρονιά που «θα σας πάρουμε λιγότερα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι θα γίνει άμεσα η πληρωμή από την ΑΑΔΕ, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόθεση για παράταση του μέτρου και τον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να έχουμε παράταση και στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών. Οι δυνατότητες αφού έχουμε δώσει 41 δισ. είναι περιορισμένες, θα είναι μεγάλη περιπέτεια να κλείσουμε πάλι».
«Στοίχημα ο διπλασιασμός των πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτήρισε «στοίχημα» τον διπλασιασμό των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μίλησε για μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες. Εξήγησε ότι στο παρελθόν δεν έρχονταν ιδιωτικές επενδύσεις στο δημόσιο. Τώρα η λογική είναι ότι θα δώσουμε λίγες επενδύσεις σε πολλούς.

«Για παράδειγμα: στα δάνεια, θα πρέπει να βάλεις 20% εσύ, δεύτερον να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός ή μια τράπεζα ελληνική που θα βάλει τουλάχιστον 30% και τρίτον θα πρέπει να βάλεις εγγυήσεις. Θα είναι εγγυημένα δάνεια.

Εφόσον δουλέψουν, θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και δεν εννοώ την ώρα που γίνεται η επένδυση, αλλά αφού γίνουν οι επενδύσεις. Αν δεν καλύψουμε το ποσοστό επενδύσεων, χαθήκαμε», ήταν τα λόγια του.

Πότε θα γίνει αναπροσαρμογή στον κατώτατο μισθό

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ αν κερδίσει τις εκλογές. «Θα έχουμε στην πορεία αυξημένη ζήτηση εργασίας. Τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό.

Περιμένουμε σε πολλούς τομείς χιλιάδες θέσεις επιχειρήσεις και υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, θα χρειαστεί να επιστρέψουν Έλληνες απ’εξω, για αυτό κάναμε και τα 7 χρόνια με χαμηλή φορολογία, θα πρέπει να καταρτιστούν αυτοί που θα γυρίσουν», ήταν το σχόλιό του.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Freedom Pass. Υποστήριξε ότι ο λόγος που έγινε είναι για να βοηθηθούν οι νέοι και οι κλάδοι του πολιτισμού και του τουρισμού. Οι νέοι έχουν πολύ μικρότερο κίνητρο να εμβολιαστούν. Οι νέοι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία», κατέληξε.