Ένα ακόμα χτύπημα για την παρακμάζουσα βιομηχανία της Πάτρας που δείχνει ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει φτάσει στο τέλμα, σε ένα τομέα όπου κάποτε μεσουρανούσε.

Η Elite Πατραϊκή Χαρτοποιία Α.Ε. αναγκάζεται να σταματήσει την παραγωγική χαρτοποιητική της μηχανή αφού 21 εργαζόμενοι που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της, στις Ιτιές της Πάτρας, απολύονται.

Η είδηση έκανε τον γύρο της πόλης και επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα μέσα από τις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Από την πλευρά της η διοίκηση του εργοστασίου ανέφερε πάνω στο θέμα ότι έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να μειωθεί ο αριθμός των απολύσεων.

Οι απολύσεις πάντως είναι να γίνουν έως τον Αύγουστο. Η Elite Πατραϊκή Χαρτοποιία ΑΕ ιδρύθηκε το 1972 στην Πάτρα. Ήταν ένα εργοστάσιο που για δεκαετίες πρόσφερε θέσεις εργασίας και ασφάλεια στους υπαλλήλους του, έχοντας μία αξιόλογη παραγωγή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με εξαγωγές.

Η οικονομική κρίση περιόρισε την δράση του, με τα προβλήματα να εμφανίζονται κυρίως από το 2017, προβλήματα που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο από την πανδημία και μετά.


elite | Χαρτοποιία {επίσημο τηλεοπτικό σποτ / official commercial trailer 2016}