Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά παραβατικότητας και τα επεισόδια που γίνονται σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, με πρωταγωνιστές ρομά.

Επεισόδια που λαμβάνουν χώρα από την περιοχή των Προσφυγικών και της Αγίας Τριάδας όπου έχουν εγκατασταθεί οικογένειες έως και τις συνοικίες γύρω από το Ψαροφάι και τα Ζαρουχλέικα, αλλά και στην παραλιακή ζώνη, ξεκινώντας από τον Κόκκινο Μύλο και φτάνοντας έως την Πλαζ της Πάτρας.

Ειδικότερα, στην παραλιακή ζώνη το φαινόμενο των σκηνιτών είναι σε έξαρση, με τους περισσότερους από αυτούς να μην είναι καν από την Πάτρα, κάνοντας όμως κατάληψη σε διάφορα σημεία και αφήνοντας πίσω τους κάθε φορά «ζωντανές» εστίες μόλυνσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πάνω από 50 με 60 άτομα ρομά που επί της ουσίας είχαν στήσει τον καταυλισμό τους στην παραλιακή ζώνη, στο ύψος του ξενοδοχείου «Δελφίνι», προκάλεσαν αναστάτωση με το φευγιό τους, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία έλαβε σήμα για βανδαλισμούς ομάδων ρομά στην περιοχή της Πλαζ και της Μαρίνας, σπάζοντας κάδους απορριμμάτων και ανάβοντας τους φωτιές. Παράλληλα, λίγο αργότερα επεισόδιο έγινε στην περιοχή της Παραλίας, πάλι μεταξύ ομάδων ρομά.

Αρκετοί συμπολίτες δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση. Μιλούν για εικόνες παρακμής που υποβαθμίζουν την αισθητική της Πάτρας και κάνουν λόγο για μία συνεχή κατάληψη από σκηνίτες στην παραλιακή ζώνη, ειδικότερα στην περιοχή που ξεκινά από τον Φάρο και φτάνει στον μώλο της Αγίου Νικολάου.

"Δεν πάει άλλο" φωνάζουν. Οι ρομά έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του κομματιού αυτού, ενώ έχουν "αξιοποιήσει" για τη διαμονή τους τα εγκαταλειμμένα κτίρια που υπάρχουν εκεί.

Ένα μεγάλο κομμάτι συνδημοτών αναφέρονται σε ανοχή της πολιτείας, με τους ρομά να στήνουν κάθε φορά μίνι πρόχειρους καταυλισμούς, όπου τους «καπνίσει» από πλατείες και πάρκα μέχρι και παραλίες.