Την Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, Νίκο Γυφτάκη υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ερυμάνθου τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Διονύσιος Γεωργαντόπουλος, Ηλίας Παπαγιαννόπουλος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Γκοτσοπούλου έγινε εκτενής συζήτηση για τις δράσεις θωράκισης όλων των Κοινοτήτων από πυρκαγιές και άλλα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, ενώ επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί Δήμοι σε επίπεδο προετοιμασίας εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και της διάθεσης ίδιων μέσων.

Ο Δήμαρχος ωστόσο αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου κι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, καθώς και στον υφιστάμενο σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου που έχει υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Επίσης στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της ανάγκης μεταστέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας, το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα αναζητώντας κατάλληλο χώρο.

Η κα Γιαννιά δήλωσε από την πλευρά της πως ο συντονισμός των υπηρεσιών και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ζητήματα καταλυτικής σημασίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία περαιτέρω συνεργασίας με τον Δήμο Ερυμάνθου σε θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού πλούτου του τόπου μας και των περιουσιών.

Ο κ. Μπαρής ευχαρίστησε τόσο την κα Γιαννιά για το ενδιαφέρον και την συνεργασία της, όσο και τον κ. Γυφτάκη για την άμεση συμβολή της Περιφέρειας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.