Αρκετά καλά πάει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η γραμμή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με τη Σάμη της Κεφαλονιάς και την Ιθάκη που ξεκίνησε την λειτουργία της για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στις αρχές Ιουνίου. 

Όπως έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο και δεν είναι λίγοι οι πατρινοί που επέλεξαν να αποδράσουν από την πόλη αυτές τις μέρες του καύσωνα, στα δύο νησιά, μέσω της συγκεκριμένης γραμμής.

Ειδικότερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η γραμμή πήγε αρκετά καλά και στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε κόσμος ακόμα και από την Αθήνα για να ταξιδέψει σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το διάστημα του Ιουλίου και του Αυγούστου, τουλάχιστον από πλευράς εσωτερικού τουρισμού, με αρκετό κόσμο να επιλέγει τα δύο αυτά νησιά για τις διακοπές του.

Όπως αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες που γνωρίζουν καλά το θέμα το καράβι της γραμμής έχει αποτελέσει το κίνητρο αρκετών πατρινών για να επιλέξουν τη Σάμη ή κάποιο άλλο μέρος της Κεφαλονιάς, αλλά και της Ιθάκης για τις διακοπές τους.

Ήταν μία τάση που ήδη έχει φανεί από τα περασμένα καλοκαίρια. Η Κεφαλονιά μαζί με την Ιθάκη, αλλά και την Λευκάδα, όπως και τα Τριζόνια της Φωκίδας είναι τα νησιά που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των πατρινών και όχι μόνο.

Το όλο θέμα δείχνει πόσο απολύτως αναγκαία είναι για την Πάτρα, αλλά και για τη Κεφαλονιά, όπως και για την Ιθάκη, η συγκεκριμένη γραμμή που έχει την δική της ιστορία και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο.

Αναγκαία, όχι μόνο για λόγους τουριστικούς, αλλά και για λόγους οικονομίας και εμπορικών σχέσεων. Για αυτό και είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος για να συνεχίσει την λειτουργία της και τους χειμερινούς μήνες.