Τα προβλήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Σελλών και Αργυρών του Δήμου Πατρέων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» στο Δήμο Πατρέων, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Μοίραλη και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και  μέλη της παράταξης, Χρήστο Τσορδιά και Γρηγόρη Βασιλόπουλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο αυτές Τοπικές Κοινότητες από τους  κκ. Χρήστο Ζησιμόπουλο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σελλών, Ανδρέα Μπασκούτα, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Αργυρών,  Αριστομένη Αγγελόπουλο, μέλος της Τοπικής Κοινότητας Σελλών καθώς και από παριστάμενους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκε προβληματισμός για τη συνεχή ερήμωση των χωριών και για την ελλιπή  παροχή Υπηρεσιών από τη πλευρά του Δήμου Πατρέων γεγονός που αφορά όλο το εύρος της καθημερινότητας και επιδεινώνει την ερημοποίηση καθώς λειτουργεί αποθαρρυντικά για την παραμονή νέων ανθρώπων και τη δραστηριοποίησή τους στα χωριά τους.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά η παροχή Δημοτικών Υπηρεσιών στις  περιφερειακές κοινότητες είναι σε άλλη ταχύτητα από ό,τι στο κέντρο  και όλα αυτά ενώ οι κάτοικοι πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη με αυτά που πληρώνουν και οι σαφώς πιο ευνοημένες περιοχές του κέντρου των Πατρών.  

Ο κ. Αλεξόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα και τα αιτήματα που κατέγραψε στα αρμόδια Όργανα του Δήμου και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων  και την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση  του σχεδιασμού για θέματα του τόπου τους.

«Για εμάς είναι θεμελιώδης αρχή στη λειτουργία του Δήμου η ενίσχυση της λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων με αυξημένες αρμοδιότητες και δικό τους προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα ανάγκες τους» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.