Οι εμβολιασμένοι μπαίνουν. Ή μη εμβολιασμένοι όχι.

Τα προνόμια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους είναι ένα ζήτημα για την εστίαση που αφορά άμεσα και έμμεσα τον κλάδο, με πολλούς από τους επαγγελματίες να φοβούνται την στοχοποίηση του μέσα από τα μέτρα αυτά.

«Είναι ένα ζήτημα για το οποίο τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ειδικοί και οι υγειονομικοί. Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε θέση, ούτε να υποκαταστήσουμε τον ρόλο τους, όμως σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η εστίαση δεν θα πρέπει να έχει έναν εποπτικό ρόλο πάνω στο όλο θέμα» τονίζει ο Τάσος Γιατράς της estiasigreece.

Αυτό είναι το σημείο στο οποίο στέκονται κυρίως οι επαγγελματίες του κλάδου. Τα όποια μέτρα αποφασιστούν και τον έλεγχο για αυτά είναι αρμοδιότητα της πολιτείας και του κράτους για να τα εφαρμόσει και να βρει τους τρόπους για να τα υλοποιήσει.

Το ζήτημα λοιπόν για την εστίαση, σχετικά με το θέμα των προνομίων, είναι να μην πετάξει το κράτος και η πολιτεία το μπαλάκι των ευθυνών στα μαγαζιά. «Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει.

Θα είναι μία στοχοποίηση για τον κλάδο και ήδη αρκετοί από τους επαγγελματίες μπροστά στα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, έχουν και αυτόν τον φόβο».

Πέρα από την στοχοποίηση το ζήτημα των προνομίων είναι σίγουρο ότι θα φέρει και τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις για τον κλάδο αφού θα αφαιρέσει τη δυνατότητα από ένα ποσοστό του κοινού της εστίασης να πηγαίνει στα μαγαζιά, άρα θα μειώσει την πελετειακή τους δυναμική.

Είναι και αυτό μια πτυχή του όλου προβλήματος που θα πρέπει να σκεφτούν καλά οι αρμόδιοι της κυβέρνησης. Το μεγάλο ζητούμενο όμως για τους επαγγελματίες του κλάδου πάνω στο περίφημο θέμα των προνομίων είναι να μην στοχοποιηθεί η εστίαση.