Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων,  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συνδιοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Πλαζ Αγυιάς Πάτρας.

Ο Δήμος διέθεσε, διαμόρφωσε και εξόπλισε το χώρο, προκειμένου να υποδεχθεί τους 60 και πλέον κοινωνικούς φορείς της περιοχής  μας, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο  Φεστιβάλ εκ μέρους του Δήμου παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης. Συζήτησαν με τους φορείς και εξέφρασαν για άλλη μία φορά τη διάθεση του Δήμου μας για συνεργασία, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση.

Στην επίσημη τελετή για την έναρξη του Φεστιβάλ, που έγινε το Σάββατο το απόγευμα, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας σε χαιρετισμό της ανέφερε:

«Οι φορείς κοινωνικής φροντίδας επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο. Με άσβεστο πάθος και με μεγάλη υπομονή παλεύουν μέσα στις αντίξοες συνθήκες της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης και της πανδημίας covid-19 τα τελευταία, σχεδόν, δυο χρόνια προκειμένου να καλύψουν τα κενά της πολιτείας, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο, πολλές φορές, και θεραπείας. Γι αυτό είναι αξιέπαινοι, όπως είναι επιτακτική και η ανάγκη της παρουσίας και της δράσης τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, είμαστε κι εμείς εδώ τώρα. Το φεστιβάλ των φορέων κοινωνικής φροντίδας, λοιπόν, έχει στόχο αφενός μεν, την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, αφετέρου δε να στείλει ηχηρό μήνυμα στη Κυβέρνηση ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, κάτι που αποδείχτηκε περισσότερο από ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου παραμελήθηκαν οι χρόνια πάσχοντες από άλλες νόσους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα τα βλέπουμε προσεχώς». 

Συνεχίζοντας, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, τόνισε: «Ο Δήμος Πατρέων, που είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ, παρέχει τον χώρο, ο οποίος ήταν εγκαταλειμμένος για δεκαετίες και διαμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο χώρο με τη δουλειά των εργαζόμενων στο Δήμο, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού και ιδιαίτερα των παιδιών που κάθε χρόνο συμμετέχουν δωρεάν στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου μας. 

Ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στους φορείς κοινωνικής φροντίδας με κάθε τρόπο και με ό,τι μέσο διαθέτει. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας».