Κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας για τα αμυντικά συστήματα της χώρας είναι να υλοποιηθεί και να προχωρήσει, έχοντας ως έδρα του την Πάτρα.

Το project, έχει προχωρήσει και μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να πέσουν οι υπογραφές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το κέντρο, με βάση τις ίδιες πηγές, θα βρίσκεται στο ΚΕΤΧ, καθώς έρχεται στην Πάτρα στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου και της δημιουργίας του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Το όλο project έχει ονομαστεί Defense Hab και έχει σαν σκοπό την ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας και των καινοτομιών που έχουν γίνει ή είναι να γίνουν, στο ζήτημα της θωράκισης των συνόρων της χώρας από γη, αέρα και θάλασσα.

Είναι ένα ζήτημα που σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, πρέπει άμεσα να προωθηθεί, σε μία περίοδος που η επιθετικότητα της Τουρκίας συνεχίζεται.

Η επιλογή της Πάτρας για την έδρα αυτού του κέντρου έχει να κάνει με την δυναμική που έχει δείξει η πόλη στον χώρο των σύγχρονων τεχνολογιών και της καινοτομίας

Από την Πάτρα έχουν ξεκινήσει την πορεία τους δεκάδες start ups επιχειρήσεις που η κάθε μία έχει κυριαρχήσει στο είδος της με αποτέλεσμα να εξαγοραστούν από διεθνείς κολοσσούς, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ύπαρξη του Επιστημονικού Πάρκου, κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών που και αυτό με τη σειρά του έχει παίξει καταλυτικό ρόλο.

Το όλο θέμα «τρέχουν» τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Εφόσον όλα πάνε καλά και προχωρήσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί η Πάτρα θα είναι μία πόλη που μπαίνει μπροστάρης στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας για έναν τόσο ευαίσθητο φάκελο που αφορά την άμυνα και την προστασία των συνόρων της χώρας.