Με τον δικό του τρόπο σχολιάζει ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, τα όσα γίνονται με τη μετάλλαξη δέλτα στην χώρα μας.

Σε ανάρτηση του στο facebook γράφει: «Κουβέντα για τις μεταλλάξεις και τις ευθύνες που υπάρχουν στον τρόπο επιδημιολογικής επιτήρησης στις εισόδους της χώρας.

Τουρισμός σε τέτοιες περιόδους και όχι μόνο τώρα, από την πλευρά της Δημόσιας υγείας δεν σημαίνει “μπείτε ελεύθερα ” και μετά κυνηγάμε το πρόβλημα από πίσω.

Αλλά για άλλη μια φορά σε αυτή την επιδημία η επιτροπή των ειδικών σιωπά και εκφράζεται πολιτικά και όχι επιστημονικά. Δεν πιέζει δεν μιλάει όπως οφείλει.

Αλλά πάλι φταίει ο εμβολιασμός. Ενώ ούτε και σε αυτό το θέμα υπάρχει συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση των ομάδων που υπολείπονται.

Και θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες της ελλιπούς επιτήρησης των μεταλλάξεων και της συνεχιζόμενης έλλειψης υποδομών και τεχνογνωσίας στις περιφέρειες που θα έπρεπε να είναι οργανωμένες και έτοιμες.

Πόσες φορές το έχω πει σε αυτή την πανδημία.. αποκέντρωση της δημόσιας υγείας. Αλλά βέβαια αφενός το κράτος αφετέρου οι “ειδικοί ” πάλι δεν έχουν καμία ευθύνη…».