άγνωστα μονοπάτια θα μας δώσουν την ευκαιρία να χτίσουμε ένα κινητικό λεξιλόγιο επαναπροσδιορισμένο από την συλλογική εμπειρία της ομάδας.

Χορογραφικό Εργαστήρι #2 UNDERLYING DIFFERENCES «προσωπική φωνή»

Οι χορογράφοι Jone San Martin και Γιάννης Αντωνίου με το μουσικό Mikel R. Nieto καθοδηγούν το Χορογραφικό Εργαστήρι #2 UNDERLYING DIFFERENCES «προσωπική φωνή» σε μία εξερεύνηση της κίνησης βασισμένη στην «προσωπική φωνή» και στην διαφορετικότητα. Τι είναι η προσωπική κίνηση, πώς έχουμε πρόσβαση και πώς δημιουργούμε κάτι που είναι μοναδικό αλλά και σχετικό για τον ερμηνευτή και τον θεατή. Πως μπορεί ο ερμηνευτής να εκτεθεί στο κοινό όχι μόνο σαν υπερήρωας, αλλά σαν κάτι εύθραυστο και μοναδικό. Πως δημιουργούμε ακόμη και την αποτυχία… Ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό τι είδους τέχνη κάνουμε, αλλά η καθαρή κατάσταση του νου κάτω από την οποία δημιουργούμε.

Οι παραστάσεις UNDERLYING DIFFERENCES:

Κεντρικός άξονας του φεστιβάλ είναι η δημιουργία δύο έργων όπου θα παρουσιαστούν σε εξωτερικό χώρο στην πόλη της Πάτρας.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 20.30
1ο έργο - UNDERLYING DIFFERENCES “Η διαφορετικότητα στην ζωή και την τέχνη”
Χορογραφεί η Τατιάνα Λοβέρδου
Χρησιμοποιώντας την υπέρβαρη μπαλλαρίνα του Φερνάντο Μποτέρο και τα παραμορφωμένα πρόσωπα του Πικάσο θα δημιουργήσουμε μαζί μια χορευτική θεματική ενότητα, με την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, ζωντανεύοντας τα κρυφά ή φανερά συναισθήματα και αντιδράσεις μας όταν ερχόμαστε σε επαφή , με ότι είναι για τον καθένα μας διαφορετικό.

Ο Στέφανος Μπιζάς παρουσιάζει το υποψήφιο για outstanding performance έργο του “A Naked Feeling” σε μουσική των Bach & Max Richter. Χορεύουν οι Μάρω Σταυρινού και Στέφανος Μπιζάς.

Σάββατο 31 Ιουλίου 20.30
2ο έργο - UNDERLYING DIFFERENCES «προσωπική φωνή»
Χορογραφούν οι Jone San Martin & Γιάννης Αντωνίου,
Sound score Mikel R. Nieto
Μια εξερεύνηση της κίνησης βασισμένη στην «προσωπική φωνή» και στην διαφορετικότητα. Το σώμα εξελίσσεται, μελετάται και είναι ξεχωριστό, και στην εποχή μας περνάει από μια σημαντική εξέλιξη και αναγνώριση. Με ποια αισθητική αυτό συσχετίζεται στη σημερινή κοινωνία με τον χορό και πέραν αυτού, ιδιαίτερα στη νέα γενιά και τις επιρροές που δέχεται.

Οι παραστάσεις είναι ελεύθερες στο ευρύ κοινό.

INFO| [email protected]
2610272668
mob 6942406992

Lab The Dance Patras
Μια διεθνής συνάντηση με πρωταγωνιστή τον σύγχρονο χορό στη Πάτρα
Παραστάσεις, Master Classes/Laboratories
Επιμέλεια: Γιάννης Αντωνίου
Παραγωγή: SALTO FUTURO/Τατιάνα Λοβέρδου & KUNST STOFF productions
Lab The Dance Patras - Kαρόλου 1, Πάτρας