Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των αγνοουμένων από την ξαφνική κατάρρευση τμήματος πολυκατοικίας στο Μαϊάμι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στην τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των αγνοουμένων ανήλθε σε 159 έναντι 99 που ήταν μέχρι το πρωί, ενώ οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια είναι πλέον 4.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του δήμου, Ρέιτσελ Τζόνσον, τέσσερα άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο ABC ότι τρία πτώματα απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα Champlain Towers South κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως κανένα από αυτά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η δήμαρχος της πόλης Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, δήλωσε πως ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται πλέον σε 159, ενώ οι καταγεγραμμένοι ένοικοι ανέρχονται σε 120.

«Δυστυχώς ήταν μια τραγική βραδιά. Έχουμε μετρημένα τώρα 120 άτομα που είναι πολύ, πολύ καλά νέα. Αλλά ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων έχει φτάσει τους 159. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη με τους αριθμούς. Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε. Η ομάδα αναζήτησης και διάσωσης εργάστηκε όλη τη νύχτα» είπε, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ακόμη ελπίδες για τυχόν ζωντανούς».
30 ώρες μετά τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο

Οι ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με το νερό, τις φωτιές και τα συντρίμμια σχεδόν 30 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Florida State Fire Marshal Τζίμι Πατρόνις στο CNN.