Η Καλαμάτα πανηγυρίζει την άνοδο της μετά από χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες και στη Super League 2, με την πόλη να γιορτάζει αυτή τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας της.

Ένας από τους ανθρώπους που κατά γενική ομολογία είχε μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία αυτή είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου και γυμναστής της, ο πατρινός Μιχάλης Κοντογιάννης.

Ο πατρινός προπονητής, συνεργάτης του Νίκου Αναστόπουλου που είναι στον πάγκο της ομάδας και μέλος του τεχνικού τιμ της «μαύρης θύελλας», έχει κατηφορίσει εδώ και ένα χρόνο στην Καλαμάτα, ζώντας εκεί μόνιμα, μακριά από την οικογένεια του που έχει αφήσει στην Πάτρα.

Παλιός ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, κάτοχος του ανώτερου διπλώματος ποδοσφαίρου του UEFA A, έχοντας σπουδάσει το αντικείμενο του (τόσο ως γυμναστής, όσο και ως προπονητής ποδοσφαίρου) και έχοντας λατρεία για το ποδόσφαιρο και την προπονητική, δεν κατόρθωσε να στεριώσει στα μέρη μας, έχοντας περάσει από διάφορες τοπικές ομάδες, αλλά και από την ομάδα Νέων της Παναχαϊκής, πριν από μερικά χρόνια.

Με τη δουλειά του άφησε όμως παντού το στίγμα του. Στην Καλαμάτα, ωστόσο, βρήκε σίγουρα ένα διαφορετικό κλίμα και τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει. Ήταν ο άνθρωπος αυτός που σύμφωνα με τοπικά αθλητικά sites  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. 

Από τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προετοιμασίας και του εβδομαδιαίου προγράμματος προπονήσεων μέχρι την μελέτη και ανάλυση των αντιπάλων, η παρουσία του υπήρξε καταλυτική συμβάλλοντας τα μέγιστα για τον τίτλο.


«Ένα όνειρο που είχαμε βάλει ως στόχο πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ξεκινούσαμε τον σχεδιασμό για αυτή την ομάδα, έγινε πραγματικότητα» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος για αυτό, όπως χαρούμενη είναι και η πόλη της Καλαμάτας που γιορτάζει μαζί μας. Δείξαμε με την πορεία που κάναμε ότι ο πρωταθλητισμός χρειάζεται μεγάλη αντοχή και ψυχικά αποθέματα για να μπορέσει κανείς να έχει τη συνέχεια για να φτάσει στον στόχο του».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φιέστα για την επίτευξη της ανόδου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, σε ένα γήπεδο με αρκετό κόσμο και την πόλη της Καλαμάτας να γιορτάζει μαζί με την ομάδα.