Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος, μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Δημήτριος Μπαρμπούνης το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2021 με κατοίκους της παραλίας Αλισσού, ενημερώθηκε ότι τις πρωινές ώρες κατά μήκος της παραλίας της περιοχής, υπήρχαν μαύρες κηλίδες με φουσκάλες.

Ο κ. Μπαρμπούνης επικοινώνησε αμέσως με τον Κεντρικό Λιμενάρχη κ. Ματούλα και τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Πατρών ώστε να σταλεί σταθμός του Λιμενικού. Μετά από επικοινωνία με το ειδικό τμήμα περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Πατρών που ήρθε στο σημείο και πήρε δείγμα από την θάλασσα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος ενημερώθηκε αρμοδίως ότι επρόκειτο πιθανόν για γύρη φυτών, άνθη ελιάς και φερτά υλικά της θάλασσας που υπήρχαν και πριν από 20 ημέρες και δημιουργούν αυτή την σκούρα κηλίδα, κάτι που είχε ειπωθεί και διατυπωθεί και από τις τελευταίες μετρήσεις που είχε κάνει η Διεύθυνση περιβάλλοντος.

Αναμένουμε και τα αποτελέσματα των επόμενων μετρήσεων. Ο σύλλογός μας είναι πάντα παρών και μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες κάνει ότι μπορεί και είναι ανοιχτός για οποιαδήποτε καταγγελία, αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος, Δημήτρης Μπαρμπούνης και η γραμματέας Ιωάννα Κούρτη.