Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μάκης Γιατράς στο gazzetta.gr και στον Γιάννη Σταυρουλάκη.

Ο πρώην τεχνικός του Προμηθέα Πατρών είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με τον δικό του πάντα χειμαρρώδη στυλ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής για την εικόνα του.  

«Είμαι αυτός ακριβώς που δείχνω! Μπορεί να βγάζω την εικόνα του σκληρού, μπορεί να νομίζετε πως είμαι ένας τύπος που το μόνο που κάνει είναι να φωνάζει όμως είμαι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος.

Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως έκλεισε ένας κύκλος. Έζησα τον Προμηθέα στα τοπικά και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Το έχουμε πει πολλές φορές, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι όμως νομίζω πως ζήσαμε ό,τι θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει!

Ένιωσα μεγάλη αγάπη σε αυτή την ομάδα και εκείνη τη στιγμή μου βγήκε αυθόρμητα να πω αυτή την κουβέντα, πιστεύοντας πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου στην Πάτρα. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση. Όπως εξήγησα, το σώμα μου μπορεί να μην είναι στον Προμηθέα όμως η καρδιά μου θα είναι πάντα εκεί».

Για τις εκρήξεις του είπε:  «Την ώρα του αγώνα υπάρχουν εκρήξεις, γίνονται διάφορα... Σου εξήγησα νωρίτερα πως είμαι ένας συναισθηματικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που αν ρωτήσεις όλα τα παιδιά που έχω συνεργαστεί κατά καιρούς, θα καταλάβεις πως δεν τους είδα ποτέ σαν να είμαι αφεντικό.

Το ίδιο και στις δουλειές μου. Ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον τρόπο. Όταν, λοιπόν είπα αυτό που ανέφερες στην Πυλαία ή το άλλο με τα... κολοκύθια τούμπανα, όλα αυτά ήταν αυθόρμητες κουβέντες, δίχως ποτέ να έχω πρόθεση να μειώσω ή να προσβάλω κανέναν.

Μπορεί κάποιος να πει: "Κοίταξέ τον, βρίζει τους παίκτες του" όμως όσοι ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή, ξέρουν πως το έλεγα με απόλυτο σεβασμό.

Δεν το έλεγα ούτε για τις κάμερες, ούτε για να το παίξω ιστορία. Με όλους τους συνεργάτες μου υπάρχει μια τρομερή σχέση εμπιστοσύνης. Ξέρουν πως τους αγαπώ μέσα από τη ψυχή μου και αυτό δεν είναι παραμύθι».


"Φεύγω παραπάνω από γεμάτος"

Για το πόσο γεμάτος φεύγει από τον Προμηθέα. «Φεύγω παραπάνω από γεμάτος. Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος και χαρούμενος. Οι δηλώσεις του Βαγγέλη μόνο τιμή είναι για μένα.

Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους του Προμηθέα δεν είναι σχέσεις επαγγελματικές, ούτε τυπικές. Ήμασταν μαζί, στις πίκρες, στις ήττες και στις στεναχώριες. Ο οργανισμός του Προμηθέα μού συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν δικό του κομμάτι.

Ένιωθα πως η ομάδα ήταν δική μου! Το έχω σαν βασική αρχή στη ζωή μου... Η εμπιστοσύνη και το κίνητρο είναι μεγάλα πράγματα για να μπορέσεις να κάνεις κάτι στον αθλητισμό.

Χρειάζεται εμπιστοσύνη, κίνητρο και αγάπη για αυτό που κάνεις. Όποιος και να έλθει στον Προμηθέα, θα πάει καλά γιατί είναι η αύρα των ανθρώπων εδώ τέτοια που θα τον βοηθήσει».


"Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια"

Για τι του μένει από αυτή την θητεία του στον Προμηθέα:  «Αυτό νομίζω καλύτερα να το πουν άλλοι, όχι εγώ. Αυτό που μου λένε και με γεμίζει κάθε φορά είναι το: "Είσαι μάγκας! Είσαι άνθρωπος λεβέντης και ξηγημένος"!

Τώρα, το να μου πει κάποιος αν είμαι καλός ή κακός προπονητής δεν με ενδιαφέρει πολύ. Οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, τα αποτελέσματα μπορούν να μιλήσουν. Το πιο σημαντικό από όλες τις νίκες του κόσμου είναι να είσαι σωστός άνθρωπος, να είσαι ντρόμπρος και ευθύς. Αυτό με γεμίζει! Το ότι δεν έχω αλλάξει χαρακτήρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να το λέει κάποιος για μένα».

Όσο για το αν κοιμάται ήσυχα τα βράδια;  «Στο λέω ξεκάθαρα... Αυτή τη στιγμή κοιμάμαι ήσυχος! Ήσυχος, ευτυχισμένος και γεμάτος. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια... Κάποιοι που παίζουν με καριέρες ανθρώπων. Που παίζουν με οικογένειες. Πως κοιμούνται αυτοί; Εγώ δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Όποιος παρακολουθεί καταλαβαίνει, κανείς δεν είναι χαζός».