Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ-16 (Γ΄ Όμιλος). Αναμένουμε στην Πάτρα το μέλλον του Στίβου της ευρύτερης περιοχής μας. Το Πρωτάθλημα γίνεται σε 5 Ομίλους σε όλη τη χώρα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος σ’ αυτόν τον αγώνα έχουν προκριθεί από τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα της κατηγορίας τους και αποτελούν ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στις υποδομές των Σωματείων του Γ΄ Ομίλου σύμφωνα με τις επιδόσεις που πραγματοποίησαν στους κατά τόπους αγώνες.

Σ΄ αυτόν τον Όμιλο θα συμμετάσχει ολόκληρη η Πελοπόννησος, η Αιτωλοακαρνανία, η Ήπειρος και όλα τα νησιά του Ιονίου. Συνολικά συμμετέχουν 51 Σωματεία με 500 περίπου αθλητές και αθλήτριες. Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου (Δυτική Ελλάδα-Αιτωλοακαρνανία-Ζάκυνθο-Κεφαλονιά) θα συμμετάσχουν 22 Σωματεία με 150 περίπου αθλητές/τριες. Ιδιαίτερα από τα Σωματεία της Πάτρας θα λάβουν μέρος 83 συνολικά αθλητές/τριες για τους οποίους έχει ρυθμιστεί, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να περάσουν covid test την Παρασκευή 25/6/2021 κατά τις ώρες 10:00 έως 12:00 στον εξωτερικό χώρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Για δεύτερη φορά φέτος στην Πάτρα θα επισκεφτούν και θα διανυκτερεύσουν για ένα τουλάχιστον βράδυ περίπου 350 και πλέον αθλητές/τριες με συνοδούς και προπονητές θα ξεπεράσουν τα 500 άτομα χωρίς να υπολογίζονται οι γονείς που συνήθως συνοδεύουν αυτές τις μικρές ηλικίες στους αγώνες, δεδομένου ότι εξ αιτίας των προβλεπόμενων αλλαγών της ΚΥΑ για τους φιλάθλους θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας ανοιχτών Σταδίων με σχετικό έλεγχο εισόδου.

Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις της πόλης (ξενοδοχεία-εστίαση-ψυχαγωγία) θα έχουν επιπλέον έσοδα σε δύσκολες εποχές που έχουν πλήξει τους παραπάνω κλάδους. Ο Στίβος της περιοχής με λίγα λόγια συμβάλλει με τις φετινές διοργανώσεις (Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α/Γ – Κ23 – Σύνθετα και Κ16) στην οικονομία της πόλης τα μέγιστα που κανένα άλλο άθλημα δεν μπόρεσε ειδικά μέσα στην Πανδημία να καταφέρει να συγκεντρώσει τόσους επισκέπτες στην πόλη.

Η ΕΑΣ Β.Π. εύχεται στους μικρούς αθλητές/τριες που θα συμμετάσχουν στον Γ΄ Όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος να έχουν έναν ευγενικό αγώνα και να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους πραγματοποιώντας τα αθλητικά όνειρά τους.

Ακολουθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των αγώνων του Γ΄Ομίλου


Σάββατο 26/06


Κυριακή 27/06